4 x avontuurlijk barbecueën met Jord Althuizen
Sinds hij in Colorado op een authentiek BBQ-festival terechtkwam, brengt Jord Althuizen die cultuur naar de Lage Landen. Denk Werchter, Graspop, maar ook Black Smoke in Antwerpen. En nu komt er een nieuw boek uit om zonder zorgen avontuurlijk te barbecueën.
“Dat barbecueën iets mannelijks zou zijn, is een cliché dat kerels graag in stand houden”, zegt Jord. “Want om me heen zie ik steeds meer dames die je een groter plezier doet met een gegrilde steak dan met een salade. Ik word er ook door dames over aangesproken: ‘Ik ben degene die thuis de BBQ aansteekt.’ Dus tijdens het schrijven van ‘No Worries BBQ’ heb ik daar ook echt op gelet. Het zorgeloze, dat was mijn focus. Het vlees of de vis is bij elke beenhouwer te verkrijgen, je kan het niet om zeep helpen. Er komen veel sidedishes aan bod en ik heb een heel hoofdstuk met desserten. Voor het boekl heb ik 16 dagen rondgereisd in Australië, de meest extreme trip die ik ooit deed.”
“Elk jaar zeg ik: volgend jaar doe ik het rustiger aan. En eigenlijk is er steeds meer madness. Ik heb nog altijd de
ambitie om iets op televisie te doen; ‘Grillmasters’ in Nederland smaakt naar meer. Mijn drijfveer is het delen
van inspiratie. Zolang er mensen half ontdooide saté’s cremeren op een te heet vuurtje, kan ik mensen winnen. Maar daarna wil ik gas terugnemen, met mijn drie meiden thuis, en de balans wat herstellen.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Livios
Een snellere en goedkopere oplossing voor het klassieke zwembad in de tuin
-
Queen Elizabeth lanceert bakwedstrijd voor haar verjaardagsdessert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw
Dit jaar zit de Britse Queen Elizabeth (95) zeventig jaar op de troon. Haar feest in juni zal vier dagen duren, maar deze week start in het Verenigd Koninkrijk wel al de ‘Platinum Pudding Competition’. Deelnemende bakkers proberen een nieuw dessert te creëren voor The Queen, dat iedereen zal eten tijdens de festiviteiten. De winnaar wordt pas binnen enkele maanden bekendgemaakt, dus voor wie niet kan wachten zetten wij nu al drie favoriete recepten van de Queen op een rij. -
Ibericoham-, shiitake- of kreeft? Op Internationele Krokettendag kan je deze originele soorten bestellen
Krokant, smakelijk, veelzijdig: bij zondagse kost horen kroketten, en welk beter moment om jezelf te trakteren op de verwennerij dan vandaag, op internationale krokettendag? Een kaas- of garnaalkroket smaakt altijd, maar wij tonen je versies van het gefrituurde hapje die je vast nog niet kende, en waar je ze kan bestellen. -
-
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
-
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
Ben je van plan om minder vlees te eten dit jaar? Een bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed en leent zich bovendien prima om een winterse aardappelsalade bij te serveren, met walnoten en augurkjes. Wedden dat je zelfs de meest doorwinterde vleeseter overtuigt? -
HLN Shop
Een testrit is een absolute aanrader: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
Wie het aangename aan het nuttige wil koppelen bij het kiezen van een tweewieler, gaat voor een elektrisch exemplaar en raakt zo in één beweging ook razendsnel op zijn bestemming. Maar let op: de markt van de e-bikes evolueert continu en je zwemt in de keuzemogelijkheden. Waar moet je zoal op letten? HLN Shop haalt vijf aandachtspunten aan. -
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
-
Livios
“Koffiegruis, eierschalen en mulch werken niet”: zo verjaag je slakken wél succesvol uit je tuin
-
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
Pal op hun vijftigste verjaardag begonnen Elsie en Leen Ribbens hun eigen YouTube-kanaal TwinCooks, waarin ze een vegan versie van hun lievelingsgerechten maken. Exclusief delen ze met ons drie heerlijke creaties waarin bladerdeeg centraal staat, die bewijzen hoe snel, doodnormaal en watertandend lekker vegan kan zijn. -
“De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers
Op hun vele verre reizen als foodadviseurs en cateraars ontdekten de Zeeuwse broers Hendrik en Kamiel Buysse tal van creatieve visbereidingen. De lokale exemplaren vervingen ze door vis uit onze Noordzee. Het resultaat zijn 70 eenvoudige en creatieve vis-, schaal- en schelpdierbereidingen. Van gestoomde tarbot met courgette en basilicum tot zeebaars vierge: met deze 3 gerechten til je lokaal lekkers uit de zee naar het hoogste (en meest smaakvolle) niveau. -
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer