Direct naar artikelinhoud

Strijdvaardig Malinwa raapt punt met negen man

Een vloek bij Charleroi, een oef bij KV Mechelen. Malinwa lag de hele wedstrijd onder, voetbalde matig tot slecht, maar haalde wel een punt.

Charleroi0

Yannick Ferrera klopte na twintig minuten met zijn vuist in zijn hand. Bij hem stond Seth De Witte, zijn aanvoerder. Wat hij tot dan van KV Mechelen gezien had, was niet goed. Malinwa werd overpowered door Charleroi, dat hoog druk zette en scherper was in de duels. Het moest beter van Ferrera. Heel even zag hij beterschap, met een goed schot van Croizet. Maar na het halfuur ging het Mechelse windje al liggen en stapelden de misverstanden zich weer op.

Vooral aanvallend liep het voor geen meter. Nicolas Verdier is een van de snelste spitsen in eerste klasse, maar gebruikt dat wapen veel te weinig. Liever trappen vanaf 35 meter. De Fransman is nog steeds te impulsief, te rap opgenaaid.

Nu, het was ook de verdienste van Charleroi dat het niet liep bij KV Mechelen. Tactisch gedisciplineerd, snelheid op de flanken en een prima mentaliteit. De hand van Felice Mazzu. Voor de rust kwamen ze nog twee keer dicht bij de 1-0. Moris redde op pogingen van Pollet en Marcq.

Rode kaarten

Charleroi bleef ook in de tweede helft domineren. Marcq bediende Fall, die trapte onbesuisd over en Bedia knalde naast. Bij KV Mechelen zat er nog steeds te veel afval in het spel. Inzet voldoende, dat wel, net als bij Ferrera.

Op het veld werd het steeds bitsiger. Kolovos trapte Diandy langs achteren aan, Veselinovic torpedeerde Mata en El Messaoudi pakte zijn tweede gele kaart na een fout op Benavente. KV Mechelen nog een kwartier met tien man. En het werd nog erger na een schandalige fout van Bjelica op Mata. Dierick gaf hem terecht zijn tweede gele kaart.

Malinwa nog vijf minuten met negen. En net dan zie je het karakter van deze ploeg. De kwaliteit was niet goed, de mentaliteit was uitstekend. De Witte stuurde aan, riep en liep de longen uit zijn lijf. Het verlengstuk van Ferrera op het veld. Er werd verdedigd met man en macht.

Charleroi kreeg nog één grote kans op de overwinning. Fall mocht vrij inkoppen maar deed dat slap in de handen van Moris.

Met 0-0 mag vooral KV Mechelen blij zijn. Ferrera feliciteerde zijn spelers en groette de fans. Hij had er wellicht meer van verwacht. De supporters ook, maar zolang er punten gepakt worden...