Direct naar artikelinhoud

Genk-trainer McLeish: 'Ik ga niet veel roteren'

Voor een Schot heeft de bekercompetitie iets magisch, dat bleek gisteren althans op de persconferentie van Genk-trainer Alex McLeish. De beker is een doel op zich en hij is niet van plan veel te sleutelen aan zijn typeploeg. "Ik ga zeker niet experimenteren, daarvoor is deze competitie te belangrijk."

Voor de meeste coaches van onze topclubs is de bekercompetitie een noodzakelijk kwaad. Ex-trainer van Genk, Mario Been omschreef het zo: "Die beker is een last tenzij je hem wint." Onder Been kon Genk ook nog uitkijken naar Europees voetbal. In een seizoen zonder wordt de beker plots een stuk belangrijker. "Van jongs af aan geniet ik van die bekercompetitie", zei McLeish gisteren. "Ik heb zowel in Schotland als in Engeland verschillende bekers gewonnen en ik weet wat het met een team, de fans en een hele stad kan doen. Ik ga dus niet te veel roteren. Het geraamte van het team zal blijven staan."

Racing Genk mag op papier geen problemen hebben met de promovendus in tweede klasse, Racing Mechelen, maar toont respect. "Elk jaar wordt er wel een of ander topteam uitgeschakeld door een ploeg uit een lagere klasse, dat maakt de bekercompetitie ook zo interessant. Die kleinere ploegen kunnen op zo'n avond boven zichzelf uitstijgen. Wij moeten van bij de start tonen dat het menens is, dat zou een teken van respect zijn naar onze tegenstander toe. Nonchalance tolereer ik niet, van niemand."