Direct naar artikelinhoud

Beter dan rapunzel

EEN SLECHT GEKOZEN Haarborstel kan pijn en lijden veroorzaken. Het komt er gewoon op aan om de juiste te vinden.

1. De vorm van krullend en golvend haar behoud je best door het alleen nat te kammen. Kam je toch droog, dan best met een kam met brede pennen zoals de Hercules van Sagemann (9,10 euro bij Hairdis.be).

2. Wanneer de Limburgse kapper Ludovic Beckers bedenkt dat een kammetje veel makkelijker langs het hoofd zou glijden als er een kleine knik in zit, maakt hij met een aansteker het eerste prototype. Nu wordt Curve-O (9,50 euro via curve-o.be) wereldwijd verdeeld.

3. Voor wie golvend tot steil lang haar heeft, is de Mason Pearson (vanaf 110 euro bij findujour.com) met everzwijnenhaar en nylon de heilige graal. De haren herverdelen de oliën in het haar en geven een massage én een natuurlijke glans. Ook voor fragiel haar. Een goedkoper alternatief vind je bij Kérastase.

4. Ronde borstels worden veelal gebruik om haar door styling van wat meer volume te voorzien. De borstels van Bumble & Bumble (62 euro bij Cosmeticary) en die van Kérastase hebben eveneens everzwijnenhaar.

5. De Tangle Teezer weet élke haarsoort pijnloos te kammen dankzij zijn vele beweeglijke rubberen piekjes. Mettertijd kwamen ook compacte versies in vrolijke kleuren (16 euro) op de markt.

6. De rubberen rode borstels met zijn witte pennetjes van Denman (15,15 euro) staan bij krullenbollen bekend omdat ze makkelijk knopen uit nat haar halen zonder dat het haar aan definitie verliest.

Tot in de puntjes

Wat je ook doet: Je moet zorgen dat de basis goed is. Dat lukt zeker met deze producten.

Hydraterende stylingcrème Moroccanoil, 35,50 euro

Verfrissende biologische haarspray die ook voor meer volume zorgt van Rahua, 38 euro bij blos-shop.com

Conditioner N°73 met zwarte peper Marie-Stella-Maris, 29 euro

Hair Shampoo van Susanne Kaufmann, 38 euro bij blos-shop.com