Direct naar artikelinhoud

Soundtrack van 'T2 Trainspotting' uitgelekt (en bevestigd)

Al even legendarisch als de film was de soundtrack van Trainspotting. Volgende maand, 21 jaar later, komt het vervolg T2 Trainspotting in de zalen. En de muziek daarin lekte al uit.

De tracklist van de soundtrack stond heel even op Amazon, waar de cd al kan worden voorbesteld. Het lijstje is intussen verwijderd, maar er circuleert een screenshot op het internet. Tussen de artiesten staan oude bekenden als Iggy Pop, die met 'Lust For Life' al in de eerste film te horen was. Het nummer krijgt voor de gelegenheid een remix van The Prodigy. Ook Underworld maakt een track voor T2: Trainspotting. De titel 'Slow Slippy' doet vermoeden dat de Britse band haar eigen nummer 'Born Slippy' onder handen heeft genomen.

Daarnaast staan er ook nieuwe namen op het album, zoals Young Fathers, Fat White Family en Wolf Alice. Bovendien zitten er opnieuw opvallende catchy, klassiekers in de film, waaronder 'Relax' van Frankie Goes to Hollywood, 'Dreaming' van Blondie en Queen's 'Radio Ga Ga'.

Trainspotting-auteur Irvine Welsh lijkt de tracklist te bevestigen. Al schrijft hij er op Twitter wel bij dat je deze bad boys nog het best hoort in de context van de film. Die draait vanaf 15 februari bij ons in de zalen.

De tracklist

1. Iggy Pop - Lust for Life (The Prodigy Remix)
2. High Contrast - Shotgun Mouthwash
3. Wolf Alice - Silk
4. Young Fathers - Get Up
5. Frankie Goes to Hollywood - Relax
6. Underworld featuring Ewen Bremner - Eventually But (Spud's Letter to Gail)
7. Young Fathers - Only God Knows
8. The Rubberbandits - Dad's Best Friend
9. Blondie - Dreaming
10. Queen - Radio Ga Ga
11. Run DMC vs. Jason Nevins - It's Like That
12. The Clash - (White Man) in Hammersmith Palais
13. Young Fathers - Rain Or Shine
14. Fat White Family - Whitest Boy On the Beach
15. Underworld - Slow Slippy