Direct naar artikelinhoud

Vermoedelijke pesters met de dood bedreigd

De pesters van de jongen die vorige week zelfmoord pleegde op de E40 in Ternat, zijn nu zelf een doelwit. Enkele leerlingen hebben doodsbedreigingen gekregen.

Op het Koninklijk Atheneum van Liedekerke raken de gemoederen steeds meer verhit na de zelfmoord van een 14-jarige jongen. "Enkele leerlingen hebben doodsbedreigingen gekregen", bevestigt Mario Hoste, directeur van de KTA-scholengemeenschap aan VTM-Nieuws. "Omdat sommigen hen ervan verdachten gepest te hebben. Maar die leerlingen hebben er niks mee te maken."

Intussen heeft de politie al meerdere leerlingen verhoord. Maar er zijn nog geen verdachten opgepakt. De burgemeester van Ternat, Ronald Parys, roept op tot kalmte. "Tot nu toe is het nog altijd niet duidelijk waarom de jongen zelfmoord pleegde", zegt hij aan VTM. "Ik stel vast dat er een geruchtenmolen op gang is gekomen en dat iedereen om het even wat vertelt. Ik ben van oordeel dat dat alleszins niet de kwaliteit van het onderzoek zal bevorderen. Het bemoeilijkt ook het rouwproces van de familie."

Parys vindt dat de school niets kwalijk kan genomen worden. "Ik denk dat de school de maatregelen treft die zij kan treffen in het belang van de leerlingen. Ik begrijp ook dat hun werk in de huidige omstandigheden niet makkelijk is."

De jongen van 14 sprong vorige week woensdag van een brug boven de E40 vlak bij zijn huis in Ternat. Zijn ouders en vrienden zeggen dat hij bang was om naar school te gaan. In een interview met Het Laatste Nieuws beweren de ouders dat de school op de hoogte was. "Wel tien keer hebben we gebeld. Op de dag van zijn dood nog. Maar we werden niet gehoord."

De school zelf ontkent. "Het klopt niet dat wij zulke telefoontjes gekregen hebben. Tot afgelopen woensdag ontvingen wij van niemand ook maar één signaal - noch van de ouders noch van hemzelf - dat hij gepest zou worden. De jongen was graag gezien."

De uitvaart van de jongen vindt vrijdag plaats in intieme kring. De school is er niet welkom.