ANP
Volledig scherm
© ANP

Koen Naert strandt in Rotterdam op zucht van Belgische record, maar heeft ticket voor Tokio 2020 beet

Meer sportIn de marathon van Rotterdam strandde Koen Naert (29) op een zucht van het Belgische record. De Europese kampioen liep de afstand in 2:07.39. Amper 19 seconden langzamer dan Vincent Rousseau, die 24 jaar geleden 2:07.20 liep. Naert heeft meteen zijn ticket voor de Spelen in Tokio beet. 

9 reacties

  • Jean-Pierre Vega

    5 jaar geleden
    Topsportman tot en met, misschien vandaag de beste blanke marathonloper. Maar relativeren, de tijd van Rousseau was indertijd slechts 29 seconden boven het wereldrecord, daar zit Koen vandaag nog 6 minuten boven, een eeuwigheid.
  • Guido Vandenbroucke

    5 jaar geleden
    Super
  • Bart De Zaeytydt

    5 jaar geleden
    Oneindig veel respect voor wat hij presteert en voor zijn mentale sterkte. Maar wereldtop is hij (nog) niet, met zijn 2u07'39" zou hij vorig jaar niet eens in de top 50 van snelste tijden hebben gestaan.
  • SAM Bedfort

    5 jaar geleden
    Topper
  • Pedro Gonzalez

    5 jaar geleden
    Prachtige prestatie gezien het sterke deelnemersveld. En zeggen dat die man in concurrentie lag voor sportman van het jaar 2018 met ene Swings die nagenoeg niets heeft gepresteerd in het langebaanschaatsen. Wie anders dan Naert verdient dit jaar sportman van het jaar te worden?