Direct naar artikelinhoud

Voil jeanetten, platte beats en véél bier

In het weekend is de cultuurconsumerende Belg op zijn best. Daarom trok onze fotograaf Wouter Van Vooren naar Aalst, waar een aloude culturele traditie met veel kleur en bier afgetrapt werd.

De carnavalsstoet van Aalst is feitelijk hoogbejaard, met zijn 88 edities, maar naar goede gewoonte werd er een gezonde portie levenslust getoond. De stoet - Unesco Werelderfgoed trouwens - werd door maar liefst 80.000 toeschouwers gevolgd. Die zagen Prins Carnaval (Dennis De Wolf heet hij dit jaar) en lieflijk uitgedoste kinderen, maar natuurlijk ook Femke Van Den Driessche die samen met Volkswagen sjoemelt met motoren, het rijdend café Allah-Ak 'bar', een delegatie uit Molenbeek en K3, nu ja, Gerts'nieve mokke'.Uit luide speakers weerklonken non-stop Aalsterse carnavalsliedjes met daaronder een platte beat.

Aan de zijlijn en doorheen de stad dus tienduizenden bezoekers, onder wie velen met slipjes over lange broeken, pruiken, clownspakken en bloempothoeden. Bekers en flesjes behoorden eveneens tot de standaarduitrusting, de flessen wodka en andere sterkedrank waren er voor sommige carnavalisten iets te veel aan.