Direct naar artikelinhoud

Doorgelicht

'Bikini Island' werd deze lente voor het eerst tentoongesteld tijdens de internationale designbeurs Salone del Mobile in Milaan. Het originele zithoekconcept is van de Duitse ontwerper Werner Aisslinger, die dit voor het Italiaanse label Moroso maakte.

Volgens de ontwerper zijn we toe aan een nieuwe zithoekcompositie. Vroeger werden alle meubels naar de televisie gericht, maar nu doen we méér dan samen voor de buis hangen: mailen, gamen, bijpraten, lezen, rusten... Aisslinger stelt daarom een samengestelde zithoek voor die aangepast is aan elke activiteit.

De bedoeling van dit multifunctionele ontwerp is om een persoonlijke ruimte in de woonkamer te creëren. Daarvoor kun je kiezen tussen stevige zetels, ronde poefs of een lang ligbed. Een gordijn verzekert de nodige privacy, lage bijzettafeltjes zorgen voor extra comfort.

Al het bijbehorende materiaal dat je nodig hebt - van je favoriete tijdschrift tot je smartphone en zak chips - kan netjes in een houten open kast die perfect in het sfeervolle kleur- en materialenspel past. (SW)

Werner Aisslingers werk is te bewonderen in de permanente collecties van het MoMA in New York, Le Fonds National d'Art Contemporain, het designmuseum Die Neue Sammlung in München en het Vitra Design Museum in Weil.

Aisslinger concentreert zich voor zijn ontwerpen voornamelijk op nieuwe materialen en technologische ontwikkelingen.

Aisslinger over de titel van zijn ontwerp: "In de jaren vijftig was de bikini een ware revolutie. De naam was afkomstig van een eilandengroep waar de Amerikanen hun atoombommen testten." Volgens Aisslinger heeft 'bikini' zijn bijklank niet verloren. "Het heeft een revolutionaire flair van iets heel ongewoons."

Bikini Island - Werner Aisslinger voor Moroso, www.aisslinger.de en www.moroso.it