Direct naar artikelinhoud

HEVERLEE Abdij van park

Abdij van Park 4 3001 Heverlee 016/62.96.00 www.lodge-hotels.be

Voorgerecht: € 12 - € 15 Hoofdgerecht: € 14,50 - € 32 Nagerecht: € 4,50 - € 8

Ma tot zo van 10u tot 22u.

De Abdijmolen in Heverlee mag dan deel uitmaken van de grote The Lodge Group, dit pand heeft bijzonder veel karakter. In de gerenoveerde molen van de oude norbertijnenabdij kun je niet alleen feesten in een van de zalen, maar ook aanschuiven in de brasserie. Het uitzicht op de indrukwekkende vijvers van op het gezellige terras krijg je er gratis bij, ganzen inclusief.

Laat je niet bedotten door het klassieke buitenkader, het interieur oogt erg strak en modern. Een dresscode geldt hier duidelijk niet, je hond mag ook mee binnen én kinderen zijn evenzeer welkom. Gelukkig maar, want wij hebben op deze zaterdagmiddag de jongste telg van het gezin meegenomen. Die is meteen enthousiast als ze haar kaaskroketje met frietjes (€ 6) krijgt - en terecht: de in huis bereide kroketten met parmezaan barsten van de smaak. Dat geldt trouwens ook voor de aspergesoep (€ 3,5), waar je nog wat mimosa van ei, een ravioli en een rauwe - je bent gewaarschuwd - langoustine bij krijgt. Op de carpaccio van wit-blauw met notensla (€ 15) valt weinig aan te merken, behalve dan misschien dat we graag wat meer hadden gehad. Op mijn vraag om warme groentjes bij mijn sole meunière (€ 32) wordt vriendelijk gereageerd, en ik ben blij met de gewokte mix en fijne gekookte aardappeltjes die ik krijg. De tong zelf is van goede kwaliteit én perfect gebakken. Zo hebben we ze graag!

Het duifje (€ 29) aan de overkant smaakt ook prima, met de boontjes en kroketjes. Een lekkere suggestie. En we kunnen het niet laten. We laten de dessertsuggesties - hoe lekker ze ook klinken - voor wat ze zijn en gaan voor pannenkoeken (€ 4,5). Ah ja, het is 14 uur, het uur waarop je hier die klassieker kunt bestellen. Het moet gezegd: het zijn de lekkerste die we in een tijd hebben gegeten. Het maakt De Abdijmolen een fijne stop na een wandeling in het groen.