Direct naar artikelinhoud

Al 23 basisspelers bij Club Brugge

Veel blessures, enkele schorsingen en transferperikelen, maar ook een koppige Leekens. Dat zijn de ingrediënten om in 17 officiële matchen tot 14 verschillende basisopstellingen te komen.

Het zou geen verrassing zijn als Club Brugge op OHL opnieuw met een andere startelf aan de aftrap komt. Dat blauw-zwart desondanks aan de leiding staat wijst op kwaliteit in de ruime kern, maar noodzakelijke automatismen blijven wel achterwege.

Als de herstelde Refaelov en/of Jørgensen zaterdag aan de aftrap komen, speelt Club dit seizoen al voor de vijftiende keer in 18 matchen met een onuitgegeven elftal. Als Leekens echter voor dezelfde elf als tegen Genk kiest, zal Club voor het eerst drie wedstrijden op rij met dezelfde elf spelen. Door dat vele geschuif mochten 23 Bruggelingen zich al basisspeler noemen.

Uiteraard zijn de vele blessures een rode draad doorheen dit eerste deel van het seizoen. Wellicht vielen er nooit eerder zo veel spelers uit op hetzelfde moment bij Club. Al is de blessurelast zeker niet de enige belangrijke factor in het grote wisselverhaal. Ook de trainer zelf speelde zijn rol.

Zo bewijst Carlos Bacca bij elk doelpunt dat Leekens hem te lang aan de kant gehouden heeft. Pas op de vierde speeldag tegen Beerschot kreeg hij zijn eerste minuten. Ook regisseur Vázquez en linksachter Buysse werden een tijdje aan de kant geschoven.