© Shutterstock

Deze chocolade zou je van je menstruatiepijn af moeten helpen

In periodes van pijnlijke menstruatie wordt al eens de toevlucht gezocht tot een warm dekentje en als het even kan ook een lekker stukje chocolade. Dat helpt wel even als troost, maar de pijn wegnemen doet het niet. Tot een Zwitserse chocolatier naar eigen zeggen een oplossing daarvoor bedacht: hij ontwikkelde een chocolade die volgens hem ook de pijn bestrijdt.

flb

De chocoladereep die de naam Frauenmond meekreeg, werd bedacht door de Zwitserse chocolatier Marc Widmer. Volgens hem bevat de reep zeventig procent chocolade en daarnaast 17 verschillende kruiden uit de Zwitserse bergen die menstruatiepijnen zouden verlichten en een kalmerend effect hebben. Met zijn bedrijf Chocolate With Love ontwikkelde hij de lekkernij samen met kruidentherapeut nadat hij drie jaar geleden werd geïnspireerd door een verhaal van een boerenfamilie die een dergelijke kruidenthee had ontwikkeld voor vrouwen.

Over welke kruiden het exact gaat, wil hij niet gezegd hebben. Maar volgens hem bevatten ze de stoffen theobromine en tryptofaan, waarbij de laatste ook nog eens de aanmaak van serotonine positief beïnvloedt. Klinkt veel vrouwen ongetwijfeld als muziek in de oren, maar de chocolade is bij ons nog niet verkrijgbaar. Voorlopig werkt Widmer enkel via voorbestellingen online. Om zijn idee over de hele wereld te kunnen verspreiden, is hij trouwens een crowdfunding gestart. Een reep van 100 gram kost ongeveer 11 euro, zonder verzendingskosten. Oh ja, volgens Widmer kunnen ook mannen gerust van de chocolade eten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Eten & Drinken