Direct naar artikelinhoud

Leekens redt (voorlopig) zijn vel met gelijkspel

Aan het eind van een woelige week ziet Georges Leekens beterschap bij Lokeren. Hij kan leven met het gelijkspel in Beveren, vooral omdat zijn spelers weerbaarheid toonden.

Lokeren kreeg ook in Beveren weinig voor elkaar, maar we zagen geen ploeg die zijn trainer beu is. "Het belangrijkste is dat de spelers een goede mentaliteit toonden", zegt Leekens. "Er was veel inzet, ik heb mijn jongens een compliment gegeven voor de manier waarop, na een zware week. Het was op een bepaald moment 'lichtjes warm', maar we gaan door in de beker en Beveren blijft in de competitie achter ons."

Leekens zag op de Freethiel beterschap in zijn team. "Ik had het gevoel dat de angst er uit was. Dat is voor mij een belangrijk punt. We moesten het doen zonder Killian Overmeire en verloren ook nog Tom De Sutter vroeg in de wedstrijd." Tel daar bij dat Mijat Maric nog niet fit genoeg was en dan heb je het al snel over de hele centrale as.

Het punt op de Freethiel lijkt bij Lokeren voor wat rust te zorgen. "Ik heb al andere oorlogen meegemaakt", zegt Leekens. "Het belangrijkste is dat de voorzitter zich goed voelt. Over een paar weken zal je zien dat wij een goed niveau kunnen halen. Ik ben heel blij met de prestatie van Steve De Ridder, die al lang niet meer gespeeld had. Er zijn wel meer jongens aan het groeien."