Direct naar artikelinhoud

Een doosje cocktails

We hebben het druk, druk, druk, en toch zouden we deze maand heerlijke feestmaaltijden en glamoureuze feestjes tevoorschijn moeten toveren. Hoor jij het als hopeloze keukenkluns of ongeorganiseerde chaoot al donderen in Keulen? Geen zorgen, Goesting heeft voor ieder rampscenario de geknipte oplossing.

Het aperitief lijkt misschien niet zo essentieel als het diner dat erop volgt, maar een last-minute in elkaar geflanst feestje is pas echt geslaagd wanneer je ook aan een last-minute tevoorschijn getoverd aperitief hebt gedacht.

Recepten opzoeken, supermarkten aflopen om alle ingrediënten te kopen, keukengerei hebben en YouTubefilmpjes volgen om uiteindelijk, hopelijk, je gasten toch een cocktail te kunnen serveren: dat kan makkelijker. Bestel een Alchemistbox. Een team van mixologisten stelt cocktails samen en verzamelt álles wat je voor vier glazen nodig hebt in een doos, die jij ready-to-shake, met instructies, thuis krijgt. Zelfs al de volgende dag, als je voor 13 uur bestelt. Je hebt keuze uit een Smokey Spiced Apple of een Red Ginger, naargelang je voorkeur. Cheers!

www.alchemistbox.be.

Een doosje tapas

Ja, tapas zijn Spaans, maar ze brengen toch ook veel Italiaanse dolce-far-nientevibes mee. Om ervoor te zorgen dat dat ook zo is: laat gewoon de aperoboel aan je deur leveren, en zeg bye bye aan die keuze- en inkoopstress. Culinaire onderneming A-Petite voorziet drie rijkelijke boxen met daarin tien tot twintig gastronomische tapasproducten, waaronder jamòn ibérico, 100% natuurlijke olijventapenade van José Lou en Spaanse olijfoliekrokantjes. Ga wel niet al te last-minute: de smulsels moeten een reis van zo'n 3 tot 5 werkdagen ondergaan voor ze bij je toekomen.

www.a-petite.be.

Last minute & antistress feestoplossingen

Cadeaus, schoenen, verlovingsringen... Leuke verrassingen komen wel vaker in een doos. Het leukst zijn in dit geval natuurlijk die verrassingen die je opeens wél in staat stellen om een prachtig veelgangenmenu voor je gasten op tafel te toveren. En boy, keuze genoeg!

HelloFresh

Halleluja voor HelloFresh. De bekende thuisleverdienst komt uit de hemel neergedaald met vier verschillende feestboxen: een 'original' met drie gangen, een 'deluxe' met vier gangen, een gourmet- en een veggiebox. Je schotelt je gasten een paddenstoelensoep met mascarpone, een decadent gevulde kalkoenrollade en panna cotta met kersen en chocolade voor, aangevuld met een kabeljauwhaasje en tomatencarpaccio in de deluxe-uitvoering of met een gevulde bolcourgette en Fontinakaasrisotto als hoofdgerecht in de veggiebox: yummie tot de tweede. En stressvrij: de koerier bezorgt je alle ingrediënten, jij flanst alles snel ineen of zet de gourmetvleesjes, -visjes en -veggies in een vingerknip op tafel. Bestellen kan tot 19 december, de box staat aan je voordeur op 23, 24 of 31 december. En je hoeft niet eens lid te worden: ze helpen ook maar al te graag eenmalige kneusjes uit de nood.

www.hellofresh.be.

Smartmat

Liever een ecologisch feestmaal? Smartmat gebruikt zoveel mogelijk Belgische producten en levert in de steden met het milieuvriendelijke Bubble Post. Kiezen kan tussen een traditioneel of een vegetarisch feestmenu. Verwacht je bij het eerste aan everzwijnkroon met champignonsaus en tarte tatin van witlof en bataat, het tweede brengt gevulde butternutpompoen met romige gratin dauphinois. Hier moet je wel een béétje planningskills hebben, want je kunt hun feestboxen ten laatste op 13 of 29 december bestellen. Maar voor de rest is een Smartmatfeestmaal even moeiteloos en doet het je even hard watertanden.

www.smartmat.be.

Bij de buren

FLAVR en Thuisafgehaald brengen je in contact met culinaire lievelingen in je buurt die te veel heerlijk eten ter wereld brachten.

www.flavr.be, www.thuisafgehaald.be.

Wie toch de kurken laat knallen in bekend of onbekend gezelschap, zou bijvoorbeeld naar - waar anders? - Antwerpen kunnen afzakken, waar het jaarlijkse vuurwerk boven de Schelde gepaard gaat met meer dan honderdduizend zoenen. Op de busparking, de wandelbrug aan het Zuiderterras en op de Boeienweide op Linkeroever heb je vanaf middernacht het beste zicht op het ballet van vuur en licht op het water.

Feesten kan dan weer in de nieuwe oldieclub Pop King Antwerp, waar je van finger lickin' good tapas smult in de aperobar om de feestkilo's er meteen daarna op schijven van Prince en Michael Jackson weer af te dansen. Ook in The Villa Antwerp wordt het ongetwijfeld een knalfeest. Dansen op beats in de hoogste regionen doe je in Klub Goud in de A-Tower, die op de laatste avond van het jaar in een waar funk-, disco- en jackin' house-festijn verandert met dank aan begenadigde knopjesvirtuozen Miss Schwarzkopf en Guy-Ohm.

2017 met een bang

Niet in Antwerpen? Hey, in Mechelen belooft het evenzeer een spetterend feest te worden: die drie sappige kussen geef je op de Grote Markt, waar Nadiem Shah & Ilse Liebens de meest vette beats naar boven halen en dj Skyve (StuBru) je de beste herinneringen van 2017 bezorgt. Of je trekt naar het binnenplein van het stadhuis waar je champagne kan ontkurken in een gezellig aangeklede winterbar en je meteen ook het beste plekje hebt veroverd om het vuurwerk te zien. Aan de voet van de berg in Heist-op-den-Berg steekt dj Bronstige het vuur aan de lont in winterbar Moose. Aftellen op memorabele wijze doe je in de Futur in Turnhout waar er tijdens Night of 2017 in groep afgeteld wordt.

Voor wie het allemaal niet zo spectaculair moet, kan het over een heel andere boeg gooien. Waarom zou je trouwens het oude jaar niet gewoon eens gaan uitzweten? Trek op 31 december met je mountainbike naar Retie, waar je samen met de van enthousiasme overlopende Blauwtrappers door de bossen vliegt. Nooit eerder zette je het nieuwe jaar met zo'n gloeiende wangen in!