Direct naar artikelinhoud

Disney bekijkt overnamebod op Twitter

Walt Disney bekijkt samen met een financieel adviseur een eventueel overnamebod op Twitter. Met een overname zou Disney nog beter kunnen inzetten op videostreaming.

Vorige week raakte bekend dat Twitter serieuze gesprekken voert met overnamekandidaten. Al maanden gonsde het van de geruchten. Het bedrijf worstelt met de concurrentie van onder meer Facebook en Snapchat en heeft moeite om geld te verdienen met advertenties.

Het aandeel Twitter ging vandaag op Wall Street nog hard omhoog door overnamegeruchten. Naast Disney zouden ook Google en softwarebedrijf Salesforce.com tot de belangstellenden behoren.

Als Disney beslist een bod te doen, zou het het bedrijf kunnen helpen met de verdere ontwikkeling van zijn videostreaming-strategie. De topman van Twitter, Jack Dorsey, zit overigens ook in het bestuur bij Disney.

Maar er circuleren nog namen. Internetondernemer van het eerste uur en 'serial tweeter' Marc Andreessen heeft al zijn tweets verwijderd en vervolgens gepost dat hij 'een Twitter-vakantie' neemt. De pauze van Andreessen voedt geruchten dat ook hij met zijn bedrijf Andreessen Horowitz mogelijk uit is op een overname.

Andreessen verwierf begin jaren 90 bekendheid als een van de ontwikkelaars achter Mosaic, de eerste echte webbrowser.