Direct naar artikelinhoud

STVV mag beginnen dromen van Europees voetbal

Plots mengt STVV zich in de strijd in poule A van play-off II. De Kanaries nemen de leiding over van KV Mechelen en hebben uitzicht op de finale tegen aartsrivaal Racing Genk.

Niemand scoorde sinds het einde van de reguliere competitie vaker dan Pieter Gerkens. De Limburger zit aan zes goals in zeven wedstrijden en mag zich stilaan 'mister play-off II' noemen. Tegen Standard schonk hij STVV de zege op aangeven van Vetokele.

"Igor had hem ook zelf mogen maken, maar ik was goed gevolgd. Dat is een van mijn sterke punten. De doelpunten gaan er vlot in, ook al was dit geen moeilijke goal. Hopelijk blijft het nog even duren."

Zo staat STVV helemaal bovenaan in zijn poule, gelijk met KV Mechelen maar met een beter doelsaldo. Met nog drie matchen te gaan, lijkt het erop dat alles op de laatste speeldag beslist zal worden als Malinwa naar Stayen komt. Een beladen wedstrijd met als inzet een finale tegen de buren van Genk.

"Het is van in het begin de bedoeling geweest om mee te doen en we staan nu op kop, dus we gaan ervoor. Dat die finale waarschijnlijk tegen Genk zou zijn, maakt het alleen maar mooier. Het begint hier echt wel te leven."