Direct naar artikelinhoud

Aalstar verliest en zakt naar derde plek

Twee gehavende ploegen streden voor de tweede plaats in het klassement. Aalstar speelde een sterke eerste helft, maar Bergen sloot met succes de bucket af.

Aalstar moest het nog steeds zonder Anderson, Dreesen en Hartsock stellen terwijl Yves Defraigne bij Bergen niet kon rekenen op Qvale, Giancaterino en Tumba. Dat belette beide teams niet om alles in de strijd te gooien. Nog voor halfweg het eerste quarter leidde Aalstar comfortabel met 17-7.

"Okapi speelde een schitterende eerste helft waarbij het perfect anticipeerde op onze steeds wisselende verdediging", vertelde Bergencoach Defraigne. Aanvallend liep het inderdaad vlot bij Aalstar, maar verdedigend liet het te vaak steken vallen. Cage en het betere precisiewerk van Randle brachten Bergen terug in de wedstrijd.

Even leken de bezoekers het commando over te nemen (32-34) maar Thompson gaf de aanzet voor een remonte, afgewerkt door nieuwkomer Cummard (47-39). Tot halfweg het derde quarter kon de thuisploeg haar voorsprong vasthouden, maar toen kreeg ze het moeilijk. Een 0-10 van 55-49 naar 55-59 deed hen twijfelen.

In de Bergense zone werd de bucket afgesneden voor Tofi en Young waardoor Bergen Aalstar tot het verre shots dwong. En die tactiek viel mee, want de driepunters vielen niet bij de thuisploeg. Een eenzame bom van Raivio zorgde toch nog voor een gelijke stand na dertig minuten.

Een mislukte start in het laatste quarter leidde een nieuwe 0-10 tussensprint in naar 69-79, een opdoffer waarvan Aalstar zich niet meer kon herstellen. De thuisploeg sukkelde nu zowel in aanval als in verdediging en voelde de bui hangen. De Ajuinen, die zich de voorbije weken aardig uit de slag trokken ondanks de blessurelast, konden deze keer geen eindjump meer plaatsen.

"Ik kan mijn spelers niets verwijten. Ze hebben de voorbije weken in ondankbare situaties mooie resultaten behaald. Vandaag was de energie en de wil er wel, maar de shots wilden niet vallen", besloot coach Dean.