Direct naar artikelinhoud

Lokeren kent geen genade voor Genk

Een zwevende volley en een collectieve aanval met drie hakjes. Lokeren maakte tegen Genk twee wereldgoals. Het leverde de Waaslanders de zege en een knappe 10 op 12 op. Genk blijft wat verweesd achter met 6 op 12.

De wedstrijd is negen minuten ver. Na een rush van Overmeire komt de bal bij Remacle. Die zet voor, Köteles bokst, gehinderd door een ploegmaat, weg. De Pauw legt de afvallende bal klaar voor Galitsios, die voorzet. Harbaoui houdt Simaeys af en scoort, terwijl hij in de lucht hangt, met een halve omhaal.

"Niet lelijk he", glunderde Harbaoui. "De mooiste goal uit mijn carrière was het niet. Mijn doelpunt in de bekerfinale blijft voor altijd nummer één. Al was dit ook niet makkelijk. Ik ben blij dat ik nu ook eens voor de eigen fans kon scoren."

Een glimlach kon er echter niet af bij de Tunesische spits, want het gezicht van de aanvaller was nog half verdoofd. Na een ongelukkige botsing met Kara moest hij met een hoofdwonde naar de kant.

"Jammer, maar de goal, de punten en de premie zijn binnen. We hebben een superteam dit jaar. Toch houden we de voetjes op de grond. Een spits wordt niet altijd beloond met een goal, hoe hard hij ook werkt."

Genk komt via Kumordzi op gelijke hoogte, maar Scholz zet de thuisploeg weer op voorsprong. In de slotseconden van de blessuretijd maakt Lokeren het af. Remacle verovert de bal op de eigen helft en speelt met een hakje de bal naar Junior. De Braziliaanse invaller spurt 50 meter, helemaal tot de achterlijn, waar hij de opzittende Camus uitkapt.

Junior steekt de bal voorbij Koulibaly naar Remacle en die geeft met een hakje de bal terug aan Junior, die naar Despotovic passt. De Servische invaller lijkt te kunnen schieten, maar legt met weer een hakje de bal achteruit voor Vanaken. De middenvelder knalt in één tijd met rechts in de winkelhaak.

"Een prachtige apotheose van een sterke wedstrijd", klonk Remacle fier. "Iedereen kan zien dat deze ploeg vertrouwen te over heeft. Junior valt in en zit meteen in de wedstrijd. Super dat we ons publiek konden verwennen. We zijn echter nog niet tevreden, het kan altijd beter. Hard blijven werken is onze enige opdracht."