Door steekpartijen, drugs en overvallen dreigde het premetrostation Lemonnier een no-gozone te worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Door steekpartijen, drugs en overvallen dreigde het premetrostation Lemonnier een no-gozone te worden. © BELGAONTHESPOT

Geweld teistert Brusselse stations: “Hij trok een mes en riep: ‘Niemand gaat me tegenhouden!’”

Messen, drugs en zakkenrollers. Ook de cijfers over de criminaliteit in de Brusselse trein- en metrostations schetsen een somber beeld. Terwijl de spoorwegpolitie en de lokale politie handen tekortkomen. Beleidsmakers wijzen ondertussen naar elkaar. 

28 reacties

  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    Reken niet op de overheid voor je eigen veiligheid. Zorg dat je steeds een scherpe metalen schrijfpen direkt bereikbaar, bij hebt. Het leger verkoopt die. Wettelijk, om mee te schrijven. Wapens zijn verboden. Verbeter de wereld, begin bij jezelf.
  • Dirk Van den Heuvel

    5 jaar geleden
    Zeer goed verwoord @Willem Van Gullik
  • Roger Declercq

    5 jaar geleden
    Inderdaad juist Willem van Gullik. Maar ook een strenger optreden van justitie is hier nodig. Geen straffen meer met uitstel, afschaffen wet Le Jeune en minder hotelwezen in de gevangenissen.
  • JAN krommentak

    5 jaar geleden
    Wie kijkt hier nog van op het is dagelijkse kost geworden en het stoort de politie zelfs niet om in programma's grif toe te geven dat er een probleem is maar zij hebben krediet veel krediet veelplegers die men wil rehabiliteren zelfs na 20 , 30 , 40 ernstige feiten mag men zich vragen stellen !
  • Dennis Andersen

    5 jaar geleden
    Ik durf zelf bijna niet alleen door het Noordstation lopen overdag, loopt vol met uitschot en niemand doet iets. Politie op spoorwegpolitie zie je met moeite en als ze er eens zijn, dan staan ze in een hoekje rustig een klapke te doen en te zeveren zonder iets in het oog te houden.