De witte kassa werd ingevoerd halfweg 2016.
Volledig scherm
PREMIUM
De witte kassa werd ingevoerd halfweg 2016. © Photo News

“Witte kassa uitbreiden naar bakkers en slagers”

Als het van Horeca Vlaanderen afhangt, krijgen na de restaurantuitbaters ook de cafébazen, de bakkers en de beenhouwers een witte kassa. Het Rekenhof waarschuwde eerder deze week dat gesjoemel met een geregistreerd kassasysteem (GKS) niet valt uit te sluiten. “Maar dat komt omdat nu alleen horecazaken die een omzet van 25.000 euro op voeding een GKS moeten hebben. Schaf die regel toch gewoon af, verplicht de witte kassa voor iedereen”, zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen.

27 reacties

  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Ook voor de metsers en loodgieters aub.
  • Mario Knapen

    5 jaar geleden
    De witte kassa voor iedere handelaar invoeren is geen oplossing. Schaf alle cash betalingen af en laat enkel elektronische betalingen toe, hiermee is het gedaan met frauderen en zullen we met zijn allen veel minder belastingen moeten betalen.
  • Didi Bellens

    5 jaar geleden
    Als het moet dan iedereen een witte kassa en geen uitzonderingen.
  • Roger Sartet

    5 jaar geleden
    Cash zou niet mogen in horeca . Zijn zelfs restaurants die op hun deur zetten enkel cash .... Waarom zou dat zijn.
  • daniel budenaerts

    5 jaar geleden
    Indien de regering het echt meent om de fiscale fraude te bestrijden moeten ze eerst vele zelfstandigen die nu volgens forfaitaire regels belast worden verplichten de witte kassa te gebruiken om hun omzet te bepalen : anders gaat het foefelen gewoon van de vroege ochtend tot de late avond door zoals ze nu al vele jaren gewend zijn.