Minister van Binnenlandse Zaken Kirstjen Nielsen.
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken Kirstjen Nielsen. © AP

Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid stapt op

De Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid Kirstjen Nielsen verlaat haar functie. Dat meldt president Trump. Het is onduidelijk of het om een vrijwillig ontslag gaat. Eerder kondigde CBS op basis van regeringsbronnen al aan dat Nielsen haar functie zou neerleggen.

9 reacties

  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Durft iemand een gok wagen hoelang McAleenan die functie zal uitoefenen? Wie benoemt nu een commissaris van de douane als minister van binnenlandse veiligheid.
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Het is onmogelijk om met Trump samen te werken en ondertussen uw geestelijke gezondheid en uw zelfrespect proberen te bewaren. Op twee jaar tijd heeft hij al hele regeringen versleten en vervangen door nieuwe, zijn zijn raadgevers en woordvoerders gekomen en gegaan, is hij al aan zijn vierde stafchef toe en zijn talloze lagere medewerkers al gillend weggevlucht. Blijkbaar zijn alle vertrekkers hem nog altijd heel loyaal - maar daar geloof ik dus geen snars van.
  • Wesley Gevaert

    5 jaar geleden
    Hebben die allemaal een overheidspensioen na een jaar of meer? Op den duur zou je denken dat Trump deze carrousel laat doorgaan om al zijn loyalen een royaal extra pensioen te bezorgen.
  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Ze is dan ook onbekwaam. Wie haalt het nu in zijn (haar) hoofd om kinderen van hun ouders te scheiden? Trump is door die beslissing in een politieke storm terecht gekomen en nu haalt hij dus zijn gram.
  • Erik eric@arb.be

    5 jaar geleden
    Goede beslissing van President Trump. Hadden we maar een Europese Trump.