Vlaams minister van energie Lydia Peeters (Open Vld).
Volledig scherm
Vlaams minister van energie Lydia Peeters (Open Vld). © Didier Verbaere

Vlaamse regering maakt drie miljoen euro vrij voor ondersteuning lokaal energiebeleid

De Vlaamse regering maakt drie miljoen euro vrij voor een tijdelijk energie-expertisecentrum voor alle steden en gemeenten. Het centrum zal energieadvies en begeleiding aanbieden op maat van lokale besturen. Dat zegt Vlaams minister van Energie Lydia Peeters (Open Vld). De selectie gebeurt via een aanbesteding.

9 reacties

  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    Ook ik heb al 10 jaar zonnepanelen, en het is nog steeds de beste investering ooit. Niemand heeft ooit een contract getekend voor een terugdraaiende teller. Wel voor gsc's. En zelfs als ik die niet meer krijg, zal ik nog steeds minder betalen dan zonder panelen. Ik wil de eerste nog zien die daadwerkelijk zijn panelen van het dak zal halen.
  • Albert Hendrix

    5 jaar geleden
    Ze zouden dat geld beter gebruiken om de btw naar 6 % te brengen voor energie
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Zelf willen ze verwarmen met groene warmte. En als de burger het zelfde wil doen met zijn in de zomer Opgewekte stroom via zonne panelen dan wordt dat als verspilling gezien. En gaan ze dat afblokken via de nieuwe digi meter.. want geloof mij maar de stroom zal als goedkoop worden bezien bij opwekking en duur bij gebruik, zo dat je toch met een negatieve rekening komt.
  • Willy De Vidts

    5 jaar geleden
    Sinds 10 jaar zonnepanelen met gratis elektriciteitsfactuur gedurende de eerste 5 jaar, nadien prosumententaks aan 600 € per jaar, en binnenkort de slimme meter die niet terugdraait. Mijn reactie: de dag dat ik geen certificaten meer krijg, vliegen de panelen van mijn dak, dus op zijn laatst binnen 10 jaar omdat je volgens het toenmalig convenant gedurende 20 jaar certificaten kon krijgen, voorlopig toch nog. Van contractbreuk gesproken!!!
  • Jules Steenwinckel

    5 jaar geleden
    Toch verwarrend : nu zijn er MILIOENEN uitgetrokken door Vlaamse regering voor van alles en nog wat , is dit een verkiezing stunt of hebben ze ( de Vlaamse regering )ineens geld te veel .Bij teveel geld mogen ze altijd eens bij mij aankloppen , al zal de belastingen me wel weten te vinden .