Günther Oettinger.
Volledig scherm
Günther Oettinger. © EPA

EU-commissaris: “Grote winnaar van brexit is China”

China profiteert van de Europese worsteling met de brexit, vindt eurocommissaris Günther Oettinger. “Europa is verlamd”, zegt Oettinger in de Duitse krant Tagesspiegel, kort voor de top tussen de Europese Unie en China. “De brexit kost tijd en moeite, zenuwen en geld, terwijl er veel belangrijkere zaken te doen zijn. Daarmee maken we anderen sterk. De grote winnaar is China.”

12 reacties

  • Jos Vandenbergh

    5 jaar geleden
    Het spel van de Brexiteers is een uitputtingsslag tegen de EU en rekken en rekken en dit verzwakt ons ten voordele van china en USA
  • Rudy Reynders

    5 jaar geleden
    Heb in haven gewerkt en gezien dat Chinese goederen massaal aan 0 procent ingevoerd werden, rommel of niet, tegelijkertijd werd onze productie verhuisd naar daar. Nu dat hun goederen terug invoerrecht moeten betalen, onze productie ginder zit, zij véél geld hebben verdiend, één leider hebben, geen discussie onder het mom van zachte democratie, pakken ze de kleine, financieel in nood zijnde EU lidstaten in met hun zijde route. Tja wie is nu de slimme en wie de domme. De Engelsen hebben gelijk.
  • Maurice Keukelaers

    5 jaar geleden
    Dat heeft de EU aan zichzelf te danken. De Brexit had na ten hoogste 1 jaar van de baan moeten zijn, zacht of hard maakt niet uit.
  • Maria Duval

    5 jaar geleden
    Toen ik dat twee weken geleden vertelde zij men ' gij zij zot ' : niet dus, en de Amerikaan gaat hier ook op verdienen...
  • Erwin Lauwens

    5 jaar geleden
    Een reden te meer om komaf te maken met de Brexitsoap. Gooi het UK eruit op 12 april, desnoods met een harde Brexit en begin 13 april te werken voor de burgers van de overblijvende 27 landen. Ook met de Chinezen: doe zinnig werk voor jullie royaal loon.