Zware brand in meubelzaak Vilvoorde: dan toch kleine hoeveelheid asbest aangetroffen

Bij de zware brand in een meubelwinkel in Vilvoorde is dan toch een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen. Vandaag zal een gespecialiseerde firma de straten en de geparkeerde voertuigen reinigen. De uitbater van de winkel zit in zak en as: "Mijn levenswerk is verwoest", vertelde hij aan Radio 2 Vlaams-Brabant.

De zware brand die zaterdagavond meubelwinkel Belga Meubelen vernielde, laat zijn sporen na. Twee aanpalende huizen zijn onbewoonbaar door de brand en auto's die in de buurt geparkeerd stonden, zijn onbruikbaar.

Toch asbest

Hoewel er eerst gedacht werd dat er geen asbest was vrijgekomen, blijkt er nu toch asbest te zijn gevonden, zij het een kleine hoeveelheid. Sporen van het giftige goedje zijn gevonden in de Kolveniersstraat, Spiegelstraat en Neerhofstraat. De asbestvezels worden vandaag verwijderd door een gespecialiseerde firma.

Intussen blijkt uit de eerste vaststellingen dat er geen sprake zou zijn van kwaad opzet en dat het zou gaan om een accidentele brand. 

"Blij dat er geen gewonden zijn gevallen"

Voor de uitbater van de meubelzaak, Philip van Caenegem, is de brand een ramp. "De brand heeft de winkel volledig vernield. Ik hoop dat ik ooit opnieuw zal kunnen opengaan, maar op dit moment is het nog te vroeg om dat met zekerheid te kunnen zeggen. Mijn levenswerk is weg." Toch ziet Philip ook het positieve in. "Ik ben blij dat er geen gewonden zijn gevallen en dat de brand niet is overgeslagen naar meerdere huizen."

De uitbater van Belga Meubelen denkt ook aan de klanten die meubels besteld hadden. "Klanten zullen ook wel met heel wat vragen zitten. Daarom gaan we zo snel mogelijk telefoonlijnen en internetverbinding installeren in ons magazijn. Klanten melden zich best zo snel mogelijk. Maar voor de meesten zal er geen probleem zijn, want ons magazijn met alle stock staat in de Machelsestraat in Vilvoorde. Daar heeft gelukkig geen brand gewoed."

Ook in Tienen is er trouwens een filiaal van Belga Meubelen en ook daar kunnen mensen terecht met vragen over hun bestelling.

Meest gelezen