Boris Johnson
Volledig scherm
Boris Johnson © EPA

Een nieuwe cruciale brexitweek, een nieuwe uithaal van Boris Johnson: “We zullen May niet toestaan zich over te geven aan Jeremy Corbyn”

De voormalige Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson, een belangrijke conservatieve stem in het brexitdebat, heeft in een opiniestuk in The Daily Telegraph de toon gezet voor een nieuwe, cruciale brexitweek. “We zullen May niet toestaan zich over te geven aan Jeremy Corbyn”, schreef hij over de gesprekken van de Britse premier met oppositiepartij Labour. Mark Francois, een andere harde brexiteer, heeft in een brief gericht aan Graham Brady, de voorzitter van de invloedrijke 1922 Committee, een nieuwe vertrouwensstemming tegen May gevraagd.

21 reacties

  • Jos Vandenbergh

    5 jaar geleden
    Zever , gelul of nonsens waarom hebben ze May pas een paar maanden geleden nog het vertrouwen gegeven,maanden nadat ze Brexit plan in chekkers al verworpen hadden? Arrongantie en hooghoogmoedigheid. OUT IS OUT asap
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Ze zijn ZO sterk, dat ze zelf niet meer weten van wat hout peilen maken. Lees eens een buitenlandse krant. Zo rooskleurig zien de Britten het absoluut niet.
  • Mick Mich

    5 jaar geleden
    Tja, de britten komen wel graag europa bezoeken ( Portugal enz...) maar hun steentje bijdragen, oh nee hoor..zolang het hen maar geen geld kost. Profiteurs..
  • Carla Van Geel

    5 jaar geleden
    Hoe durft diegene die de hele soap in gang stak zich nog te vertonen in de media. Een populist die met een enorme bus vol geplakt met loze beloftes en leugenachtige beweringen de kiezers zand in de ogen strooide is de oorzaak van de enorme nadelen die de Britten nu ondervinden en nog erger wat zal komen. De eigen ik boven het land, boven de burgers, boven alles en dat loopt vrij rond !
  • Bernard Loncke

    5 jaar geleden
    Hopelijk is er 1 EU land dat zich verzet tegen nog meer uitstel! Eruit is eruit zelfs met een no-deal!