Taakstraf geëist tegen vrouw die via borstvoeding cocaïne toediende aan haar baby

Een jonge vrouw uit de regio Luik is maandag voor de correctionele rechtbank van Eupen verschenen omdat ze via borstvoeding verdovende middelen zou hebben toegediend aan haar zoon van drie maanden oud.

evdg

De feiten dateren van november 2016. De moeder ging toen met haar pasgeborene naar het ziekenhuis van Eupen omdat het kind gedragsproblemen vertoonde en niet tot rust kon komen. Medische onderzoeken toonden aan dat er verdovende middelen zaten in het bloed van de jongen van drie maanden.

Tijdens de eerste zitting op 14 januari erkende de vrouw dat ze cocaïne had gebruikt rond middernacht, voor ze haar kind borstvoeding gaf rond 06.00 uur. De baby werd enkele dagen in het ziekenhuis opgenomen.

Maatschappelijk werkers bedreigd

Beide ouders worden ook vervolgd voor het bedreigen en de vrijheidsberoving van twee maatschappelijk werkers gedurende 30 minuten. Het koppel moet zich ook verantwoorden voor de verschillende inbreuken op de wet tegen verdovende middelen.

Het parket eist voor de moeder 150 uur taakstraf voor het toedienen van een schadelijke stof, 120 uur voor bedreiging van maatschappelijke werkers en 80 uur voor de feiten rond verdovende middelen. De straf van in totaal 350 uur is beperkt tot 300, het wettelijke maximum.

De vader riskeert 26 maanden cel voor slagen en verwondingen aan zijn partner, het bezit en gebruik van verdovende middelen, alsook de bedreigingen tegen de maatschappelijke werkers.

Al deze straffen gaan gepaard met een boete. Het vonnis wordt op 13 mei uitgesproken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen