De speculatie op landbouwgrond "is gewoon onhoudbaar, omdat de grond een voedingsbron moet zijn voor een landbouwer”.
Volledig scherm
De speculatie op landbouwgrond "is gewoon onhoudbaar, omdat de grond een voedingsbron moet zijn voor een landbouwer”. © BELGA

Prijs van landbouwgrond in België schiet omhoog

binnenlandOp landbouwgrond wordt steeds vaker gespeculeerd, schrijft ‘Le Soir’ vandaag. Daardoor is de prijs per hectare in ons land de voorbije vijf jaar met 26,6 procent gestegen.

43 reacties

  • Yvan Van Nieuwenhuyze

    5 jaar geleden
    Rond het Gentse €75k/ha >> kanten van Oudenaarde rond de €100K /ha voor mooie percelen >>= meerdere Ha. Landbouwer is een Elite beroep aan het worden..
  • gust van langenhove

    5 jaar geleden
    De pachtwet maakt het kapot , het is eeuwig duurig verhuurt voor bijna niks vastgelegd door de staat , levens lang beslist de pachter zelfs als hij dood is ben je gebonden aan de pachtwet , op pensioen behoud hij al zijn rechten en rijke mensen sluiten een akkoord om het voor een prikje te kopen ,pachtgeld; dan moet je een jaar wachten op je allemoes terwijl het KI niet wacht op geld.
  • Karel Van Beeck

    5 jaar geleden
    Niet vergeten: zonder boeren=geen eten!
  • Ronald Van Beneden

    5 jaar geleden
    Stem Groen in 2018 was er al 33 miljoen ton voedsel tekort. Dat mag je niet hardop zeggen voor de verkiezingen. Plant een boom waar je niets aan hebt des te harder.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Eigenaars van landbouwgrond zijn wat blij als ze hun gronden kunnen verkopen voor industriegronden of bouwgronden. Eerst rente subsidies voor aankoop en als ze stoppen met hun bedrijf voor tiendubbele winst of meer verkopen. Dertig jaar geleden werd er nog landbouwgrond verkocht aan 0,75 euro tot 2,5 euro per vierkante meter en die was extreem duur.