Twee jaar geleden trouwden Freya Piryns en Willem-Frederik Schiltz in Antwerpen.
Volledig scherm
Twee jaar geleden trouwden Freya Piryns en Willem-Frederik Schiltz in Antwerpen. © Klaas De Scheirder

Freya Piryns bereidt afscheid van actieve politiek voor: “Mijn relatie heeft mij niet geholpen”

Antwerps gemeenteraadslid en voormalig senator Freya Piryns (Groen) denkt eraan om "tegen eind dit jaar" afscheid te nemen van de actieve politiek. Dat zei ze in De Ochtend op Radio 1. Over haar relatie met Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) zei ze dat die haar alleszins niet geholpen heeft in haar politieke carrière.

26 reacties

  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Groen en tolerant, dat gaat niet samen.
  • Wim Hellemans

    5 jaar geleden
    dat ze bij groen niet gauw beschaamd zijn is bij deze weer bekrachtigd....en als ze wel plaatske krijgt blijft ze waarschijnlijk...
  • Frank Van den Abbeele

    5 jaar geleden
    Ben geen fan van Groen maar als je de politiek van dichtbij volgt moet je toch zeggen dat zij dikwijls een meerwaarde heeft betekent in tal van discussies.Het stoort mij mateloos hoe de “gewone” vlaming altijd maar blijft afgegeven op politici, ongeacht welke strekking.Je moet de dag van vandaag goed zot zijn om uberhaubt nog in de politiek te willen stappen.
  • Dirk Vregels

    5 jaar geleden
    Waarom op een lijst gaan staan voor de verkiezingen als je ermee gaat stoppen???
  • jan boden

    5 jaar geleden
    In feite was ze al 5 jaar weg uit de politiek. De 6de plaats op de lijst noem ik dan zo slecht nog niet. Maar je afscheid aankondigen terwijl je nog gaat deelnemen aan de volgende verkiezingen is wel geen goed signaal. Het toont wel aan dat ze een integer persoon is.