© rr

Inbrekers aan de haal met kluis Wezenbergzwembad: klanten mogen voorlopig gratis komen zwemmen

Inbrekers hebben maandagnacht lelijk huisgehouden in het Wezenbergzwembad. Ze gingen aan de haal met de kluis en vernielden de camera’s. Mensen die een los ticket willen kopen, mogen voorlopig gratis binnen omdat de kassa’s afgesloten zijn voor het politioneel onderzoek.

dvd

De inbraak werd dinsdagochtend iets na half zes vastgesteld. Binnenin het Olympisch zwemcentrum Wezenberg aan de Desguinlei hadden de inbrekers zowat alle deuren opengebroken en alle ruimtes ‘bezocht’. Ze konden aan de haal gaan met een kluis en beschadigden onder meer de tegels in het zwembad, mogelijk omdat ze de kluis over de grond hebben gesleept.

Ook in het fitnessgedeelte braken ze de kassa open. De daders knipten ook kabels door om de bewakingscamera’s onklaar te maken en brachten zo grote schade aan aan.

Gratis binnen

Voor de klanten is er geen hinder. Mensen met abonnementen en tienbeurtenkaarten kunnen die gewoon scannen. Wie een los ticketje wil kopen, mag voorlopig zelfs gratis binnen. Dat bevestigt Dirk Delechambre, woordvoerder van de stad Antwerpen. De kassa’s zijn immers afgesloten voor het onderzoek. “We willen de klanten niet in de kou laten staan”, aldus Delechambre.

Naar de feiten volgt een grondig onderzoek, zo zegt de Antwerpse politie. “Het labo van de federale politie is ter plaatse voor sporenonderzoek.” Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER