Direct naar artikelinhoud

3x Verrukkelijk Valentijn

1. De gin: vijftien lustopwekkende kruiden en aroma's van vers geplukte vlierbloesems en bosaardbeien garanderen een vurige valentijnsdate.

Forest Dry Valentine Gin, € 45. Bij gespecialiseerde drankenhandelaars.

www.forest-spirits.com.

2. De chocolade: het essentiële valentijnsingrediënt. Dit chocoladehart mét hartjespralines van Pierre Marcolini is je ultieme wapen voor het zoetste verleidingsmanoeuvre ooit.

Cache-coeur, € 24,90. Pierre Marcolini, Grote Markt 11, 8000 Brugge. eu.marcolini.com.

3. De champagne: want bruisend goud scoort áltijd op Valentijn. Gebruik de zelfklevende letters om je fles Veuve Clicquot te personaliseren met een lieve boodschap en whabam, extra valentijnspunten gegarandeerd.

Clicquot Message, € 49. Bij drankenhandelaars. www.veuve-clicquot.com.

een 'MyTea'

van Domo

Hé theefanaten! Domo Elektro heeft een nieuw speeltje op de markt, en het is gegarandeerd jullie - vergeef ons de flauwe grap - cup of tea. De My Tea bezorgt je in minder dan 1 minuut het perfecte kopje, volledig op smaak. Heb je liever losse thee? My Tea heeft het. Toch liever een zakje? My Tea kan het. Zelfs chocomelk en minuutsoepjes bereidt hij in een vingerknip. Godsgeschenk? Totally.

Wil jij een My Tea winnen? Vertel ons op win@goestingmagazine.be waarom jij onze uitverkorene moet zijn. Succes!

De Kleinkeuken

Ook in Kortrijk hebben ze het ecologische licht gezien: verpakkingsloos shoppen is ín. De KleinKeuken doet het met een twist: in hun 'bokale' supermarktje vul je je eigen bokalen met zaden, noten, droogwaren, granola's of ander gezond spul, zo veel als je hartje begeert. Weg plastiek of karton; you're welcome, moeder aarde. En wie na het winkelen nog een hongertje heeft, kan bij De KleinKeuken ineens de dagsoep uitproberen. Of de saladbar, waarbij je van scratch zelf je slaatje samenstelt. Of de ovenschotel met wintergroenten en granola. Of... Anyway, 't is de moeite!

De KleinKeuken, Budastraat 8, 8500 Kortrijk. www.dekleinkeuken.be.

Tap zelf je pintje

In Brugge is foodhall BTaste geopend, zeg maar een aardse versie van een culinaire hemel. In drie ruimtes kan je elk weekend proeven van ambachtelijke producten, streekgerechten, desserts en uiteraard van allerlei soorten bier. Vooral dat laatste is de blikvanger van de foodhall. Je mag er namelijk zelf je pintjes tappen aan een van de 104 (!) self-taps. En nog leuker, je betaalt niet per glas, maar per centiliter getapt bier. Handig voor kleine én grote drinkers!

Elke vrijdag, zaterdag en zondag, BTaste, Mariastraat 38, 8000 Brugge. www.btaste.be.

Iedereen Japans!

Als het van topchef Ivan Verhelle van restaurant Tanuki in Brugge afhangt, eten we binnenkort allemaal Japans. De chefkok bracht een kookboek uit met daarin 50 basisgerechten voor sushi, teppanyaki en andere sashimi's. En voor basisles één, 'smakelijk' in 't Japans: Itadakimasu!

Basic Japans, € 19,99. In de boekhandel.