Direct naar artikelinhoud

Charleroi kent geen problemen met Giants

Zo intens en span- nend als het eerste duel verliep, zo dominant en ongecontesteerd liep Charleroi zaterdag over de Antwerp Giants heen.Twijfel over de thuis-zege kwam er pas na afloop, na een klacht van Giants over het aantre- den van Brent Wright. Maar twijfel en klacht bleken ongegrond.

De sportieve strijd duurde zaterdagavond slechts vijf minuten. Blessure- leed en vormcrisis houden de Giants momenteel ver weg van hun topniveau.

“Charleroi was heel dominant, schoot voor rust haarscherp en heeft zich erna wat geamuseerd”, zei Giantscoach Eddy Casteels ietwat laconiek. Tot 12-8 had Tim Black de bezoekers in het spoor gehouden, wat volgde was eenrichtingsbasketbal: 24-8 (9’) en 48-24 (18’), uitblinker Mallet scoorde en dirigeerde. Een afstraffing dreigde voor Antwerp, maar Charleroi trok de handrem op.

In vrije val, zo dendert Antwerp na de nieuwjaarsbreak almaar verder weg. Twee zeges (tweemaal Gent), zes nederlagen. Coach Casteels staat voor serieus wat oplapwerk. Neem de Tunesische reus Mejri: nog een schim van de verdedigende intimidator van enkele maanden terug. En Trent Strickland: ook zaterdag van geen enkele waarde.

Na afloop tekende Antwerp Giants voorbehoud aan tegen het aantreden van Brent Wright. De Charleroi-Amerikaan kreeg na de vechtpartij - die het eerste duel tussen beide clubs ontsierde - een schorsing van acht speeldagen opgelegd. “Die schorsing ging in op speeldag 10. Charleroi is bye op speeldag 13. De schorsing van Wright liep dus van speeldag 10 tot speeldag 18. Dit weekend werd speeldag 18 afgewerkt. Wright niét speelgerechtigd dus, volgens Giants.

Klacht ongegrond

Maar gisteravond al veegde de Liga-bemiddelaar Botteman die klacht van tafel. “Bij het opleggen van de schorsing werden de speeldata vermeld”, liet Bot- teman weten. “Er werd geopteerd om de schorsing voor de eerstvolgende acht duels te laten gelden. Net om alle discussies te vermijden. Wright zat zijn straf uit, hij was dus speelgerechtigd.”

Antwerp Giants liet gisteravond al weten dat het tegen deze uitspraak niet in beroep gaat. (RB)

Uitslagen basketbal

Charleroi - Antwerp Giants91-68

Gent - Oostende59-66

Leuven - Pepinster73-83

Luik - Bergen09/04

Stand

1. Charleroi12.917 6. Luik14.357

2. Aalstar14.867 7. Leuven14.357

3. Bergen15.667 8. Pepinster14.286

4. Antwerp14.500 9. Gent15.133

5. Oostende15.467