Ook derde verdachte van zinloos geweld in Antwerpen wordt door jeugdrechter in instelling geplaatst

© rr

Ook de derde minderjarige verdachte in het dossier rond een gewelddadige diefstal in de Antwerpse premetro zaterdag is door de jeugdrechter in een gesloten gemeenschapsinstelling in Everberg geplaatst. Dat zegt persrechter Luk Versteylen. Het gaat om een 16-jarige jongen die de aanval zou hebben gefilmd. Zondag werden al twee 17-jarigen opgepakt en in Everberg geplaatst.

jvh

Het incident vond zaterdagochtend plaats in premetrostation Astrid aan het Centraal Station. Een 59-jarige man werd er aangevallen door enkele jongeren toen hij op de eerste tram stond te wachten. Een van de daders schopte de man zelfs tegen het hoofd. Het slachtoffer ging later op de dag aangifte doen bij de politie met de melding dat de jongeren hem ook van zijn smartphone hadden beroofd.

Zondag werd een filmpje van de aanval verspreid via sociale media. Dat leidde al snel tot de arrestatie van twee 17-jarige verdachten. Maandag werd ook een 16-jarige gevat die verantwoordelijk zou zijn voor het filmpje. Het onderzoek naar de feiten loopt intussen verder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen