Direct naar artikelinhoud

Gefacelift koetshuis

WAAR? In Spa, het kuurstadje dat hoopt op erkenning door Unesco als Werelderfgoed. Het koetshuis ligt op een kwartier wandelen van het bruisende centrum van Spa.

HOEVEEL? 6 personen

WAT? Dit koetshuis kreeg een moderne uitbouw waar nu de woonkamer, open haard, eetkamer, bar, master bedroom en badkamer met jacuzzi gesitueerd zijn. Deze uitbouw in hout en glas vormt een harmonieus geheel met het stenen koetshuis, waar de keuken en twee kleinere slaapkamers zich bevinden. Oud en modern lopen hier naadloos in elkaar over. De moderne domotica heeft hier zijn intrede gedaan: de verlichting, met rode ledlampen voor een intieme avondsfeer, is met een knop uit te zetten als je het huis verlaat en makkelijk te dimmen. De Bose-geluidsinstallatie zorgt voor muziek in het hele huis, een avondje tv kijken kan voor de flatscreen. Zwembad in de zomer, jacuzzi in de winter.

WAARDERING? Huis met een moderne look en een warme feel, dat meteen indruk maakt. Goed voor een hip weekend met familie of vrienden in Spa.

PRIJS? Vanaf 699 euro per weekend, 1.069 euro per week. Boeken via Ardennes-Etape, referentiecode 105463-02.

Studio op de heuveltop

WAAR? Op een heuvel boven Malmédy, met mooi uitzicht op de vallei en erg rustig kader, midden in de bossen.

HOEVEEL? 2 personen

WAT? Midden in een bos op een heuvelflank vind je een hele reeks moderne designwoningen, ontworpen met hout, glas en staal, in een stijl die Scandinavisch aandoet. De woningen zijn strak en modern maar passen op natuurlijke wijze in het landschap. Deze nieuwe studio voor twee, die een aanbouw vormt bij een van deze woningen, is uniek. Je vindt niet veel leuke, moderne gites voor twee, en zeker niet voor deze kleine prijzen. Het uitzicht, het verzorgde moderne interieur, de palmtopcomputer die ter beschikking is van de gasten, leuk servies: alles is hier af. Het terras en het buitenzwembad zijn tijdens de zomer echte pluspunten, tijdens een zonnige herfstdag is ontbijt op het terras ook een aanrader. Het grote raam op de vallei zorgt voor een altijd wisselend uitzicht.

WAARDERING? Voor een romantisch weekendje weg met z’n tweeën is dit de ideale hide-out. Een koopje, als je de prijs-kwaliteit bekijkt.

PRIJS?vanaf 149 euro per weekend, vanaf 239 euro per week. Te boeken via Ardennes-Etape, referentiecode 105441-01.

Duplex de luxe

WAAR? Malmédy ligt 9 kilometer ten noordoosten van Stavelot.

HOEVEEL? 4 personen

WAT?Dit volledig nieuwe appartement ligt op 2 kilometer van het levendige centrum van Malmédy. Het appartement ligt op de begane grond en grenst aan de woning van de eigenaar. Het beschikt over een eigen ingang. De inrichting is modern en van alle gemakken voorzien, waaronder een badkamer met bubbelbad en een aparte sauna. Door de ligging op een heuvel kun je vanuit het appartement genieten van een schitterend uitzicht over de vallei. Er zijn een groot terras en een tuin met meubels, barbecue en speeltoestellen. De tuin is door een haag gescheiden van de tuin van de eigenaar, waardoor je genoeg privacy hebt. Je bevindt je hier in de mooie omgeving van de Hoge Venen, wat talloze mogelijkheden biedt voor uitstapjes.

WAARDERING? Erg scherpe prijs-kwaliteitverhouding, dit huis is met recht en reden erg populair bij toeristen. Plan je vakantie hier zeker op tijd.

PRIJS? vanaf 335 euro per weekend, vanaf 430 euro per week. Te boeken via Belvilla, zoeken op www.belvilla.be naar Le Chemin des Frambo (BE-4960-27).

Nouvelle fermette in Aubel

WAAR? Te Aubel, in het land van Luik. Niet ver rijden vanuit Vlaanderen, maar zonder diepe valleien of groene heuvels. Het landschap is hier groen maar vlak.

HOEVEEL? 8 personen

WAT? Ook al ziet deze boerderij er vanbuiten uit als een fermette, het interieur en de tuin met terras hebben duidelijk een moderne touch. Dit prachtige boerderijtje werd in 2010 volledig gerenoveerd en heeft een funky en retro interieur met alle moderne comfort (infraroodsauna, jacuzzi, verschillende spelen). De eigenaars willen je de ruimte en vrijheid van een vakantiewoning bieden, met het comfort van een hotel. De bedden zijn dan ook fris opgemaakt, en handdoeken en badmantels liggen klaar. Voor wie honger en dorst heeft, staat lokaal bier fris in de koelkast, en een mand met lekkernijen uit de streek, zoals Luikse stroop voor op de boterham. Ook liggen er pads voor de Senseo klaar. Hier mag je gerust iets thuis vergeten.

WAARDERING? Met veel oog voor detail ingericht, van pepermolen tot lichtschakelaar. Erg sympathiek onthaal.

PRIJS? 579 euro per weekend, te boeken via Ardennes-Etape, referentie (105469-01), www.ardennes-etape.com.

Moderne villa te Waimes

WAAR? Gelegen op de hoogten van Waimes, in een rustig klein gehucht. Een goede uitvalsbasis voor wie rust zoekt en graag in de natuur wandelt.

HOEVEEL? 8 personen

WAT? Dit huis is ideaal voor liefhebbers van uitzonderlijke gebouwen. De keuken is uitzonderlijk goed uitgerust voor een vakantiewoning, met kookpotten en -pannen van Solinger en een open keuken met kookeiland met zicht op de groene glooiingen achter het huis. “Ik had een keer zes Duitse mannen op vakantie,” zegt de eigenares. “Ik hield mijn hart vast, die gaan toch geen bierfeest houden? Maar nee, ze hielden een kookweekend. Met een glaasje wijn op tafel.” Blikvanger in dit huis is de achtergevel, die volledig van glas is, teneinde zon en licht vrij spel te geven. Ook de moderne kunstwerken die in het hele huis hangen, benadrukken de hedendaagse look van dit ruim aanvoelende vakantiehuis, waar het ’s avonds gezellig toeven is voor de vrijstaande open haard of in de sauna. WAARDERING? Kwaliteit staat hier voorop, samen met ruimte en licht. Voor wie modern wil logeren in de Ardennen.

PRIJS? Vanaf 539 euro voor een weekend, vanaf 619 euro voor een week. Boeken via Ardennes-Etape, referentiecode 104857-01.