De federale gerechtelijke politie van Brussel zegt momenteel geen middelen te hebben om de zes lokale politiezones in het hoofdstedelijk gewest bij te staan.
Volledig scherm
De federale gerechtelijke politie van Brussel zegt momenteel geen middelen te hebben om de zes lokale politiezones in het hoofdstedelijk gewest bij te staan. © Photonews

Meer inbrekers vrijuit? Federale politie voert in Brussel geen sporenonderzoek meer uit bij diefstal zonder geweld

De federale politie gaat bij diefstallen en inbraken zonder geweld in Brussel niet meer ter plaatse komen voor sporenonderzoek. De zes Brusselse politiezones zijn daarover per brief ingelicht, wordt vandaag bevestigd door een van de zones. De maatregel is een gevolg van het aanhoudende personeelstekort en geldt tot eind dit jaar. Zowel het Brusselse parket als de burgemeester van Schaarbeek, Bernard Clerfayt, reageert ontevreden op de beslissing.

16 reacties

  • Georges Aerts

    5 jaar geleden
    Men moest en zou destijds de Rijkwacht afschaffen hé en de andere gerechtelijke diensten. Men had alles beter gelaten zoals het was en op elk niveau betere en bijkomende opleidingen sporenonderzoek gegeven zodat men die op vele niveaus zelf had kunnen opnemen en uitvoeren.
  • ludo vc

    5 jaar geleden
    brengt niet op voor de staat en dan wordt er NIETS aan gedaan , mocht dit opbrengen zou men wat anders zien , het is echt schandalig geworden in dit land
  • camiel huughe

    5 jaar geleden
    België heeft regeringen die NIET beantwoorden aan de volkswil ! Anderzijds dient vastgesteld dat in onze pseudo-democratie, het "volk" diezelfde "regeerders" kiest. Over zes weken een nieuwe kans om verstandig te kiezen. Commentaar : eigen schuld, dikke bult.
  • François Nuyts

    5 jaar geleden
    Tientallen jaren wanbeleid laten hun sporen na , en dat kan je niet meer oplossen zonder échte maatregelen te nemen en geen pleisters op houten benen te kleven .
  • Willy De Gieter

    5 jaar geleden
    Hier in Geraardsbergen ook niet. Ze zoeken zelfs niet naar een apparaat dat traceerbaar is met een Sim kaart. Enfin, het is te zeggen: de politie maakt een pv op, laat het vier maand liggen alvorens het naar het parket te sturen en het parket stelt geen onderzoek in, zij seponeren gewoon. Leve België.