Direct naar artikelinhoud

Inwoners Lillo willen avondklok voor Pokémon-jagers

Inwoners van Lillo vragen een avondklok voor Pokémon-jagers. Daar zitten zeldzame Pokémon, die dagelijks zo'n 2.000 fans van het spel lokken.

Niet alleen zijn de jongeren er de laatste drie weken massaal aanwezig, ze blijven er vaak ook tot vier of vijf uur 's nachts en maken soms veel lawaai. Daarom vragen de 34 bewoners van Lillo het Antwerpse stadsbestuur om een verbod op Pokémon jagen op te leggen na middernacht, wanneer de cafés sluiten. De bewoners kampen met een tekort aan nachtrust en ergeren zich aan het achtergelaten vuilnis, zoals flessen, peuken en zelfs uitwerpselen.

De inwoners begrijpen dat de cafés de extra inkomsten verwelkomen, en gunnen hen die ook. Om die reden vinden ze middernacht, het sluitingsuur van de cafés, een billijk uur om ook het einde van de Pokémon-jacht in te luiden. In hun voorstel zou de politie vanaf dat moment toezicht moeten houden.

Het Antwerpse stadsbestuur nam al maatregelen, met name tegen de verontreiniging. "In plaats van twee keer per week, worden de vuilbakken in Lillo nu dagelijks geledigd", zegt woordvoerder Tom Peeters in Gazet van Antwerpen. "Wij gaan ervan uit dat de Pokémon-jacht tegen september, als de school begint, zal afnemen. Indien niet, dan hebben we extra maatregelen om Lillo te beschermen. Een avondklok instellen kan alleen in extreme omstandigheden door de burgemeester gebeuren. Dat is nog niet aan de orde."

Structurele oplossing

Intussen zoekt het stadsbestuur wel naar een structurele oplossing. Het probeert onder meer contact op te nemen met het bedrijf achter het spel om te vragen om de Pokémon uit Lillo te verwijderen. "We hebben niets tegen het spel, maar sommige plekken - zoals Lillo en bijvoorbeeld de Diamantwijk - zijn minder geschikt", klonk het op Radio 1.