Direct naar artikelinhoud

Ghanezen verkassen al na twee nachten naar ander hotel

Slechts twee nachten hebben de spelers en het begeleidingsteam van Ghana het uitgehouden in het Pretoria Roode Vallei Hotel. De voltallige spelersgroep en staf vertrokken naar een nieuw hotel.

De Ghanezen verruilen de accommodatie in Pretoria voor het meer luxueuze Sun City Hotel in Rustenberg, 120 kilometer van Johannesburg.

Volgens een official van de Ghanese bond was een vertrek uit het aanvankelijk uitgekozen hotel onontkoombaar. “De spelers en de begeleiding vonden het noodzakelijk om te verkassen.” Over de oorzaak van de plotse verhuizing doet de Ghanese bond geen uitspraken.

Het WK van de Black Stars start met de wedstrijd, in Pretoria, tegen Servië. De twee daaropvolgende tegenstanders in groep D zijn Australië (19 juni) en Duitsland (23 juni). Of sterspeler Sulley Muntari (foto) op tijd fit is voor het Ghanese openingsduel in nog maar de vraag. De middenvelder van Internazionale kampt met een dijbeenblessure.

Opvallenderwijs waren de nationale elftallen van Servië en Australië ook al niet te spreken over de condities in Zuid-Afrika. Al draaide het bij deze twee WK-deelnemers om de kwaliteit van het trainingscomplex.

De Nederlandse bondscoach van The Socceroos, Pim Verbeek, kwalificeerde het trainingsveld zelfs als ‘hopeloos’. Zowel Servië als Australië vond een andere trainingslocatie.