Direct naar artikelinhoud

Usada verricht elk jaar 8.000 dopingcontroles

WIELRENNEN - Het Amerikaanse antidopingagentschap Usada, dat aan de basis ligt van de val van wielericoon Lance Armstrong, voert jaarlijks 8.000 controles uit. Dat zegt voorzitter Travis Tygart. "65 tot 70 procent van die controles proberen we buiten competitie en dus onverwacht te doen", verklaart Tygart, die door een onderzoekscommissie in de Franse senaat werd gehoord over de doeltreffendheid van dopingbestrijding.

"We proberen onze controles op een precieze doelgroep te richten. Daarom maken we een rangschikking van de sporten naarmate het risico gemiddeld, laag of hoog is."

Vilanova ook volgend seizoen coach van Barça

VOETBAL - Tito Vilanova blijft ook volgend seizoen aan als trainer van FC Barcelona. Dat bevestigde Josep Bertomeu, vicevoorzitter van de Catalaanse club. "Hij zal Barça volgend jaar coachen", zei Bertomeu over Vilanova. "Wij geloven in hem. Het was niet makkelijk om de overgangsperiode in goede banen te leiden. Hij heeft het erg goed gedaan."

De vicevoorzitter ontkent het einde van een tijdperk. "Er is hier een goede structuur en continuïteit."

Robertson overleeft eerste ronde niet

SNOOKER - Neil Robertson zal het wereldkampioenschap snooker dit jaar geen tweede keer winnen. De nummer twee van de wereld werd in het Engelse Sheffield in de eerste ronde verrassend met 10-8 uitgeschakeld door Robert Milkins.

Robertson, de wereldkampioen van 2010, was woensdag uitstekend gestart, maar hield ondanks breaks van 78, 76, 66 en 143, de hoogste van het toernooi tot nu toe, slechts één break voorsprong over na de eerste sessie (4-5). Gisteren kwam Milkins het best uit de startblokken. Hij nam meteen een 6-5-voorsprong. Robertson stapelde de missers op en verloor.