Winterfestival voor dochter die uit leven stapte: “Haar grootste problemen verzweeg ze”

© dji

“Waarom?” Een jaar nadat Sarah (15) na pesterijen uit het leven is gestapt, zit mama Katrien Patteeuw nog steeds met veel vragen. Ze besloot om een Winterfestival te organiseren ten voordele van de Rode Neuzen Dag. “Want praten helpt.”

Dominique Jauquet

De Rode Neuzen Dag is een actie van VTM, Q-Music en Belfius. Het doel: geld inzamelen voor een betere opvang van jongeren met psychische problemen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een op de vijf Vlaamse jongeren hiermee te maken krijgt. Een van de problemen bij de doelgroep: erover kunnen praten. Katrien Patteeuw uit Koekelare weet er helaas alles over. Haar dochter Sarah stapte vorig jaar op vijftienjarige leeftijd uit het leven na pesterijen.

“Nog steeds stel ik mij de vraag: waarom? Sarah was goedlachs en vol energie. Een luisterend oor voor leeftijdsgenoten die problemen hadden. Sarah praatte veel tegen mij, wat ik goed vond. Maar achteraf gezien vertelde ze nog niet alles. Haar grootste problemen verzweeg ze voor mij”, zegt Katrien.

Het laat de mama van Sarah nog steeds niet los. “Sarah werd heel erg gepest. Dergelijke ondenkbare feiten speelden in haar hoofd. Om op een dag uit het leven te stappen. Wij willen daarom helpen om jongeren met psychische problemen te doen inzien dat het anders kan. Praten helpt.”

Katrien en haar man Kris Defraeye, de stiefpapa van Sarah, beslisten daarom om een evenement te organiseren ten voordele van Rode Neuzen Dag. “Ik was al lang aan het nadenken wat ik kon doen voor jongeren met psychische problemen. Ik wou hen absoluut kunnen helpen”, zegt Katrien.

Ze kregen steun van vzw Jeugdforum en vzw +13 Moere, Scouts Koekelare, Chiro Koekelare en KLJ Eernegem. Samen organiseren ze op 19 november een Winterfestival in Moere (Provincieweg 197). Van 14 tot 17 uur is er kinderanimatie met pannenkoeken en oliebollen, kinderdisco, grote gezelschapsspelen, grime en een springkasteel. Vanaf 18 uur zijn er optredens van Ten Square Feet, Tess Olgliek, Carrot Square, The Red Rooster Band en After Night.

“Wij hebben een streefdoel van 10.000 euro vooropgesteld. Uiteraard zouden wij nog meer tevreden zijn mocht het uiteindelijke resultaat zelfs hoger liggen. De opbrengst gaat integraal naar Rode Neuzen Dag”, besluit Katrien.

Kaarten kosten vijf euro in voorverkoop en zeven euro aan de deur. Voor kinderen onder de 12 jaar is de toegang gratis. Tickets zijn te verkrijgen bij Figaro Hair Studio Lichtervelde, Knabbel & Babbel Oostende, Cafe Molenhof Moere, Scouts Koekelare, Chiro Koekelare, KLJ Eernegem, Jeugdhuis vzw Jeugdforum Moere, vzw +13 Moere.

INFO

defraeye.patteeuw@gmail.com of 0486-08.17.08 (na 17 uur)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen