Direct naar artikelinhoud

Studio 100 zoekt vers kapitaal

Het moederbedrijf van Kabouter Plop en Samson & Gert zoekt naar een financiële partner, meldde De Tijd gisteren. Die moet vers kapitaal in het productiehuis inbrengen zodat Studio 100 zijn plannen om het buitenland te veroveren kan uitvoeren.

Gaat het meisjestrio K3 de Duitse toer op, komt er een Plopsaland in Polen? Studio 100 laat niet veel los over zijn plannen, maar het is al een tijdje bekend dat Studio 100 geen genoegen neemt met de Vlaamse en Nederlandse markt. In Vlaanderen mag de VRT nog tot 2009 als eerste kiezen of ze nieuwe programma's van Studio 100 uitzendt.

Het productiehuis lonkt vooral naar Duitsland en is nu op zoek naar een partner om met zijn kinderprogramma's, personages, cd's en merchandising het buitenland in te palmen. Volgens de laatste cijfers van 2004 maakte het bedrijf 4 miljoen euro nettowinst en had het productiehuis een eigen vermogen van zo'n 20 miljoen euro, maar voor zijn buitenlandse expansie heeft het nog enkele tientallen miljoenen extra nodig.

Creatief brein Gert Verhulst en gedelegeerd bestuurder Hans Bourlon, die elk de helft van de aandelen bezitten, willen zelf wel de touwtjes in handen houden als er een nieuwe partner bij komt. (BDE)