Direct naar artikelinhoud

Stijging lastminutes zorgt voor

meer medische interventies

BRUSSEL l Wegens het slechte weer hebben meer Belgen de voorbije zomer een lastminutevakantie geboekt. Doordat ze sneller en minder goed voorbereid op reis vertrekken en verder reizen, stijgt het aantal medische interventies, zo meldt Touring.

In augustus was het niet gemakkelijk om bij de grote touroperators nog een zitje op een vliegtuig richting een zonnige bestemming te vinden. Door het slechte zomerweer in ons land vlogen de lastminutes de deur uit. Dat heeft invloed gehad op de interventies van reisbijstand Touring. Het totale aantal interventies is miniem gedaald in vergelijking met vorige zomer, maar het aantal medische interventies is gestegen. In juli zagen ze bij Touring een stijging van 7 procent in het aantal medische interventies in vergelijking met juli 2006. In augustus was dat een stijging van 10 procent. In totaal vormen de gezondheidsproblemen in het buitenland 17 procent van alle interventies. Bijna alle andere hebben te maken met autopech.

"De reden ligt voor de hand", vertelt Anne Buytaert, public relations manager bij Touring. "Door het slechte weer zijn veel meer mensen halsoverkop richting zon vertrokken. Zowel met het vliegtuig als met de wagen, want in het zuiden van Europa was het weer wel goed. Daardoor vertrekken ze minder goed voorbereid. De reisapotheek is bijvoorbeeld maar half en half in orde. Zo verhogen de gezondheidsrisico's."

Uit die medische interventies leren ze bij Touring ook dat de Belg dit jaar vooral verder op reis gaat. Dat blijkt door een stijging van interventies in alle continenten.

(BDC)