Direct naar artikelinhoud

De Wever stoomt door, Bourlon moet naar huis

Hans Bourlon had dit jaar geen lijstjes aangelegd om zich voor te bereiden op De allerslimste mens ter wereld en hij zal het geweten hebben. Drie afleveringen hield hij het vol. Paul D’Hoore bleek in het finalespel net te sterk. Bart De Wever won opnieuw.

Het verloop

Bart De Wever maakte ook tijdens zijn tweede deelname indruk met zijn brede kennis. Of het nu gaat om geschiedenis of over cafés uit tv-series, de man laat maar zelden een steek vallen. Toch gaf de N-VA’er zijn tegenstanders gisteren de unieke kans om hem de overwinning af te snoepen. De Wever wist nauwelijks iets over de vermoorde Russische journaliste Anna Politkovskaja. Hans Bourlon kon nog een beetje aanvullen, maar Paul D’Hoore - die een handvol seconden achterstand had op De Wever - vergat ‘Moskou’ te antwoorden en paste onmiddellijk. Bart De Wever kroop door het oog van de naald en won opnieuw.

Finale

Bart De Wever: 314 seconden - Paul D’Hoore: 306 seconden - Hans Bourlon: 257 seconden. Bourlon slaagde er snel in om de kloof met D’Hoore te dichten en de kansen leken helemaal gekeerd toen de vtm-journalist niets wist over de Boston Tea Party. Nadat Bourlon vier trefwoorden had gegeven over Simon Vinkenoog, leek het pleit beslecht. D’Hoore had nog maar tien seconden om vier goede antwoorden te geven en de Studio 100-baas op nul te zetten. Het lot was D’Hoore echter gunstig gezind: dankzij een makkelijke vraag over de Studio Brussel-presentatoren die in het Glazen Huis gezeten hebben, stuurde hij Bourlon terug naar huis.

Amusementswaarde

Na de Grote-Bart-De-Wever-show van woensdag kregen we gisteren een evenwichtigere aflevering voorgeschoteld, waarin de andere deelnemers er niet voor spek en bonen bijzaten en iedereen mocht meelachen. De Wever bewees wel eens te meer goed van de tongriem gesneden te zijn, maar ook nieuwkomer Paul D’Hoore toonde zich een amusante deelnemer.

De jury

Met Guy Mortier en Louis Tobback kregen de we de oudste jury van dit seizoen voorgeschoteld, maar het duo toonde zich allerminst versleten. De grumpy old men zaten met zichtbaar plezier op elkaars kap. Ook de politieke clash tussen sp.a’er Tobback en N-VA’er De Wever zorgde enkele keren voor verbaal vuurwerk.