Direct naar artikelinhoud

Zeer zachte week

Tussen lage druk op de oceaan en een krachtig hoog boven Rusland staat een zuid tot zuidwestelijke hoogtestroming waarmee de hele week zeer zachte lucht wordt aangevoerd. Pas vanaf volgend weekend kiezen de meeste modellen voor een continentale aanvoer van geleidelijk koudere lucht uit Oost-Europa. In het oosten van het land zijn er vandaag nog flinke perioden met zon. Elders is meer bewolking aanwezig waaruit vooral in het westen eventueel wat lichte regen valt. Morgen (storing wordt naar het westen geduwd) blijft het vrijwel overal droog met zonnige perioden.

Woensdag en donderdag (storing komt dichterbij) is meer bewolking te verwachten waaruit vooral in het westen weer wat lichte regen kan vallen. Op het eind van de week neemt de hogedrukinvloed boven Scandinavië toe. Met een naar zuidoost (later oost) krimpende stroming wordt dan droge lucht aangevoerd. De zon krijgt dan weer meer ruimte.

Stortplaats stort in zee

Een visser aan het werk vlak bij een stortplaats aan de kust van Sidon, de derde stad van Libanon. Het stort, dat in de omgeving van scholen, ziekenhuizen en flatgebouwen ligt, is al verscheidene keren gedeeltelijk ingestort en in de Middellandse Zee terechtgekomen.