Direct naar artikelinhoud

Antwerpse terreurverdachten blijven aangehouden

De acht mannen die ervan verdacht worden een terroristische aanslag te willen plegen in België blijven aangehouden. Dat heeft de raadkamer van Mechelen beslist.

Op dinsdag 23 november werden bij huiszoekingen in Antwerpen zeven mannen opgepakt. Later werd er nog een achtste verdachte opgepakt. Het achttal, allen mannen tussen de twintig en dertig jaar oud, wordt ervan verdacht een aanslag te willen plegen in ons land. Concreet waren die plannen nog niet. Daarnaast zouden ze strijders en geld ronselen voor een terreurgroep in Tsjetsjenië. Dat alles zou gebeuren via de extremistische website Ansar Al Mujahideen.

20.000 pagina’s

Het onderzoek van de Mechelse onderzoeksrechter Philippe Van Linthout, gespecialiseerd in terroristische activiteiten, loopt al sinds eind 2009. Bij een eerste verschijning voor de raadkamer vroeg de verdediging om uitstel om het lijvige dossier, ruim 20.000 pagina's dik, grondiger te kunnen bestuderen.

Daarom verscheen het achttal gisteren opnieuw voor de raadkamer in Mechelen. Die besloot om de aanhouding met een maand te verlengen.