© Marc Aerts

Man zint twee uur op wraak in auto op parking Carré

De 22-jarige metser A.A. werd na een incident met klanten uit discotheek Carré gezet. A. wachtte een van de koppels op de parking op om wraak te nemen. Hij riskeert daarvoor negen maanden cel.

ldn

De beklaagde A.A. was de bewuste avond met vrienden aan het feesten in dancing Carré, langs de A12 in Willebroek. “Het was 1.45u toen de beklaagde betrokken raakte in een ruzie met enkele klanten. Volgens zijn verklaringen had er iemand hard in zijn oor geblazen. Dat deed bij A. de stoppen doorslaan. Hij gaf de blazer enkele klappen in het aangezicht. Na het incident ging A. zich verstoppen, maar werd hij door de security aan de deur gezet”, stelde Peter Peereboom.

Wachten in auto

De beklaagde tilde zwaar aan het incident. Zijn vrienden mochten blijven, hij werd de deur gewezen. “Hij is dan twee uur in zijn auto gaan wachten om wraak te kunnen nemen. Toen hij een koppel, dat volgens hem aan de basis lag dat hij de dancing werd buiten gezet, naar hun auto zag gaan, sloeg hij toe. Hij diende de man en zijn vriendin klappen toe. Totaal zinloos geweld”, zei de aanklager.

De advocaat van de slachtoffers zei dat zijn cliënt, een beroepsfotograaf, snijwonden opliep aan het voorhoofd en verwondingen aan de lippen en tanden. “Meneer heeft mogelijk blijvend letsel aan zijn tanden”, aldus de advocaat.

Blanco strafblad

De advocaat van dader A.A. stelde dat zijn cliënt een man is met een blanco strafblad en zeker geen agressor is. “Maar die avond was hij zwaar gefrustreerd omdat hij als enige herrieschopper in Carré aan de deur was gezet. Hij heeft zich twee uur in de auto zitten opwinden. Ik verzeker jullie dat dit een eenmalig feit is geweest. Juist daarom vraag ik, mevrouw de rechter, mijn cliënt nog een kans te geven en een opschorting toe te staan”, aldus de verdediger.

De beklaagde riskeert negen maand cel. Procureur Peter Peereboom zei dat de straf met uitstel is als de voorwaarden worden gekoppeld aan een cursus agressiebeheersing. Vonnis op 5 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER