© pabr

Schepen stuurt ziektebriefje naar cruciale gemeenteraad

Schepen van Milieu Rik Hertogs (BROS) stuurde gisteren zijn kat naar de Breese gemeenteraad. Hij liet een ziekenbriefje afleveren. De andere raadsleden en het bijzonder talrijk opgekomen publiek zette hij op die manier een neus.

pabr

Oppositiepartijen Verjonging en Vlaams Belang-Leefbaar Bree verlieten de zitting. De meerderheid was niet meer in aantal om de raad te laten doorgaan. “De afwezigheid van schepen Hertogs lijkt me meer om diplomatieke dan om medische redenen te zijn”, fulmineerde fractieleider Jos Drykoningen (VB-LB). “Hertogs had hier moeten zijn om zich te verantwoorden voor zijn verklaringen in de krant. Ik roep Mario Knippenberg op om binnen de fractie BROS eindelijk orde op zaken te stellen.”

Fractieleider Matthias Vandyck (Verjonging) zat op dezelfde golflengte: “Dit geldt voor de hele meerderheid: los jullie interne ruzies op zodat er weer gewerkt kan worden ten dienste van de Breeënaren.”

Toch viel er ook nog positief nieuws te rapen. De hele gemeenteraad schaarde zich achter de actie Rode Neuzen om jongeren met psychische problemen te steunen. “Op 25 november gaan we met het schepencollege ook rode neuzen en kuberdons, oftewel de snoepjes ‘rode neuzekes’, verkopen op de wekelijkse markt”, zegt schepen van Welzijn Jacques Leten (BROS).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer