© Nico Meens

Moelingen pakt de periodetitel

Na een nek-aan-nek race met concurrent Habo wonnen de Voerenaars de eerste periodetitel.

Nico Meens

Beide clubs wonnen 8 wedstrijden, speelden tweemaal gelijk (Vroenhoven en Membruggen voor Moelingen) en totaliseerden evenveel punten. Moelingen liet het grootste verschil tussen doelpunten voor en tegen noteren. SK scoorde 43 doelpunten en incasseerde slechts drie tegengoals en heeft dus momenteel de beste defensie en aanval van de reeks. Landelijk (Vlaanderen) is SK zelfs de primus met de minste tegengoals.“Het eerste doel is binnen en ik ben vandaag dus een tevreden trainer,” opent trainer Bart Bunkens. “Onze verdediging staat als een blok en collectief loopt het lekker. Gedurende negentig minuten kan je geen ‘champagne’ voetbal brengen maar er wordt vlot gecombineerd, we vinden gemakkelijk de weg naar doel en kunnen daarvoor rekenen op de doeltreffendheid van onze aanvallers. Uiteraard heeft de club hogere doelstellingen en ambities maar dat zullen de volgende periodes en de situatie op het einde van het seizoen wel uitwijzen. Onze spelers zijn gemotiveerd en gefocust. Je weet dat als je aan de kop staat elke week opnieuw geviseerd wordt. Daarom vraag ik iedereen om ‘alert’ te blijven. Bij deze club en in onze groep is er een geweldige sfeer: iedereen knokt en werkt voor elkaar. Een voorbeeld: ook de jongens van de tweede ploeg komen hun collega’s uit en thuis aanmoedigen en zijn er klaar voor als ze moeten invallen. Chapeau trouwens ook voor Eigenbilzen dat zijn huid duur verkocht en na de rust gelijke tred hield. In de eerste helft had spits Wout Schepers reeds het verschil (0-2) gemaakt. Na de rust schudde JB doelman Marijn Neven (enkele jaren geleden keeper bij SK), prachtreddingen uit zijn mouw. Hoeselt VV, Habo (uit) en Vechmaal staan in de heenronde nog op het menu. Elke week gefocust blijven wordt nu de opdracht,” besluit Bart Bunkens.In de vestiaire in Eigenbilzen bouwden die van SK een feestje nadat de periodetitel binnen was.