Direct naar artikelinhoud

Aalstar verslaat Oostende in Supercup

BASKET - Heeft Aalstar een nieuw goudhaantje beet? Het lijkt er sterk op na de Supercupwinst tegen Oostende: 60-73. Met 18 punten na rust bevestigde de nieuwe Amerikaan DaSean Butler zijn sterke reputatie. Eerst voedde hij de terugkeer (van 41-29 naar 41-44) en daarna de vlucht (van 56-56 naar 56-67). Voor Aalstar was het de tweede Supercuptriomf op rij.

Red Knights winnen Grand Prix der naties

MOTORCROSS - De Belgische motorcrossers hebben voor het eerst sinds 2004 nog eens de Grand Prix der Naties gewonnen. Clément Desalle, Ken De Dycker en Jeremy Van Horebeek hielden in Teutschenthal de Verenigde Staten en Italië achter zich op het officieuze WK voor landenteams. Individueel was de De Red Knights haalden het dankzij een sterke collectieve prestatie.

Niels Albert is Nys te snel af in Neerpelt

VELDRIJDEN - Het allereerste duel van het seizoen tussen Sven Nys en Niels Albert draaide uit in het voordeel van Albert. Ondanks een rampzalige start, baande Albert zich in Neerpelt toch stelselmatig een weg naar de kop van de koers. In het laatste kwartier geraakte hij voorop met Sven Nys en Tom Meeusen, waarna hij met een fikse demarrage de concurrentie schaakmat zette.

Swings de beste in marathon van Berlijn

SKEELEREN - Bart Swings heeft zaterdag de 40ste marathon inlineskating van Berlijn in een wedstrijdrecordtijd van 59:28 gewonnen. Maarten Swings, broer van Bart, werd tweede. "Eigenlijk zou ik moeten schaatsen", bekende Swings, die in februari op de Winterspelen in Sotsji de Belgische medaillehoop is. "Maar deze wedstrijd is zo gaaf. Nergens zijn zo veel deelnemers en fans."