Direct naar artikelinhoud

ThromboGenics en Delta Lloyd komen nieuw binnen in Bel-20

De Bel-20, de index met de belangrijkste 20 bedrijven op de Brusselse beurs, telt vanaf 18 maart twee nieuwkomers: het biotechnologiebedrijf ThromboGenics en de verzekeraar Delta Lloyd. Telecomgroep Mobistar en de zinkverwerker Nyrstar vallen dan weer weg uit de index.

Die mededeling stuurde de beursuitbater NYSE Euronext na beurstijd de wereld in. Voor Nyrstar is het al de tweede keer sinds de beursgang in 2007 dat het aandeel uit de Bel-20 valt. Mobistar maakte sinds 2002 deel uit van de Brusselse beursgraadmeter.

De twee aandelen worden nu opgenomen in de Bel Mid-index, de korf van middelgrote bedrijven op de Brusselse beurs. Ook het biotechnologiebedrijf Ablynx debuteert vanaf 18 maart in die index.

NYSE Euronext gaat jaarlijks na welke bedrijven aan de strenge criteria beantwoorden om tot de Bel-20 te mogen behoren. Lang zag het er naar uit dat de investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren en de netwerkbeheerder Elia uit de boot zouden vallen. Maar eind januari werd stilaan duidelijk dat beide bedrijven toch aan de voorwaarden van NYSE Euronext zouden beantwoorden. Door deel uit te maken van de Bel-20 komt een bedrijf sneller op de radar van buitenlandse investeerders. (DT)