Binnenkort behoort het boren naar olie tot het verleden in Noorwegen
Volledig scherm
PREMIUM
Binnenkort behoort het boren naar olie tot het verleden in Noorwegen © REUTERS

Noren laten olieschat van 52 miljard liggen, want klimaat is belangrijker

Noorwegen, het land dat zijn welvaart dankt aan de olie, laat miljarden vaten olie voor eeuwig en altijd in de grond zitten. Klimaat is belangrijker dan de opbrengst van 52 miljard euro in het Scandinavische land, waar nu al meer auto’s met een elektrische motor dan met eentje op fossiele brandstoffen worden verkocht.

53 reacties

  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    De Noren hebben natuurlijke rijkdommen en gebruiken die verstandig. Wij hebben die ook, maar wij vertikken het ze te gebruiken, en betalen liever veel te veel voor andere (buitenlandse) energiebronnen.
  • Etienne Callebout

    5 jaar geleden
    De Noren kunnen het zich permitteren ze hebben eerst de olie uitgebaat en flinke winsten gemaakt met een zeer groot overschot en laag schuldensaldo , eerst hun burgers daarvan mooie geschenkjes gegeven e-auto bijna gratis, gratis parkeren en opladen voor niets , geen belasting op de wegen of tol . Is niet vergelijkbaar met andere Europese landen . Media en journalistiek moeten beter hun huiswerk doen inplaats van ruiende taal en artikels te verspreiden .
  • joseph Leysen

    5 jaar geleden
    Geen appelen met citroenen vergelijken. Noorwegen heeft vermogens verdient aan de olie en voor zijn burgers. Nu eenvoudig om in masse electrisch te rijden. Nog veel andere natuurlijke rijkdommen. Nergens in Europa beschikken andere Staten dergelijke rijkdom.
  • Dennis Andersen

    5 jaar geleden
    Zelf niet meer nodig hebben en de rest van de wereld duur laten afdokken om er van elders met tekorten aan te kopen. Zal wel iets achter zitten dat ze het dan door een ander land laten bovenhalen.
  • Michael Aerts

    5 jaar geleden
    Net als bij de studentenmarsen meestal giftige reacties hier. Dat ze veel geld in kas hebben is te danken aan een toekomstvisie, hier werd er met geld gesmeten (13de maand, zelfs 14de maand)en ja ze verkochten olie maar ze hebben nu wel door dat het anders moet, het tegenovergestelde van Trump die net alle natuurreservaten wil verkloten voor zijn imago en centen. Onze (klein)kinderen gaan het gelag betalen en als dit je niets doet dan had je beter maar geen gehad.