© AFP

Britse bankier schuldig aan dubbele moord op jonge vrouwen in Hongkong

De Britse bankier Rurik Jutting is dinsdag schuldig bevonden aan moord op twee jonge Indonesische vrouwen in zijn luxueuze appartement in Hongkong. De 31-jarige voormalige trader riskeert levenslang. Via zijn advocaat vroeg hij om vergeving en bood de families van zijn slachtoffers zijn verontschuldigingen aan.

Jutting pleitte wel onschuldig aan moord. Hij zegt dat hij de gastarbeidsters Sumarti Ningsih (23) en Seneng Mujiasih (26) onvrijwillig doodde doordat hij verminderd toerekeningsvatbaar was wegens zijn verslaving aan alcohol en cocaïne. De verdediging verwees ook naar de narcistische en sadistische trekken van de bankier, die een flink verdienende baan had bij Bank of America Merrill Lynch in Hongkong.

De twee jonge vrouwen werden op 1 november 2014 dood aangetroffen in het appartement van Jutting. Volgens de akte van beschuldiging werd Ningsih drie dagen lang gemarteld alvorens Jutting haar in de douche om het leven bracht met een zaagmes. De bankier filmde de martelingen zelfs met zijn smartphone. Hij stopte het lichaam in een koffer op zijn balkon. Mujiasih werd met de keel overgesneden aangetroffen in het salon in het appartement.

De twee jonge Indonesische vrouwen waren in Hongkong in de prostitutie terechtgekomen. Jutting had hen naar zijn appartement gelokt om er tegen betaling seks te hebben.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer